Hirdetés

Call of Duty - az első napokban közel feleannyi Infinite Warfare fogyott, mint Black Ops 3

|

Újabb adatok támasztják alá, hogy a Call of Duty: Infinite Warfare zötyögősen indul.

Hirdetés

A Call of Duty: Black Ops 3 tavaly pontosan ugyanakkor jelent meg, mint idén az Infinite Warfare: november első péntekén. A marketingből mintha egy kicsit visszavett volna az Activision, de ez önmagában nem indokolja a hatalmas visszaesést, amit az új rész az előzőhöz képest az első napokban produkált.

A Chart-Track adatai szerint 48,5 százalékkal kevesebb példányt adtak el az Infinite Warfare-ből megjelenésének első napjaiban, mint a Black Ops 3-ból ugyanennyi idő alatt. Az Activision számított a visszaesésre már csak azért is, mert míg a Black Ops egy alsorozat harmadik része volt, az Infinite Warfare teljesen új. Igaz ugyan, hogy a májusban megjelent első előzetest nagyon durván ekézte mindenki, és a YouTube egyik legtöbb negatív értékelést kapott videója lett, később már fordult a dolog, a további trailereket nem pontozták le ennyire.

A számok visszaesésében minden bizonnyal közrejátszott a Battlefield 1 nemrégiben bekövetkezett startja is, bár a két játék csak multiplayer-központúságában és FPS mivoltában egyezik. Nem mindenki teheti meg vagy érez ingert arra, hogy két multis FPS-t játsszon egyszerre.

Azért a helyzet az egész játékipart nézve nem olyan szörnyű: a Call of Duty: Infinite Warfare még így is az év második legjobb startját produkálta, csak a FIFA 17 tudta megelőzni az Egyesült Királyságban. Steamen az aktív játékosok száma ugyanakkor nem túl magas.

Ti megvettétek már, kivártok, vagy esetleg teljesen kihagyjátok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)