Hirdetés

A Ubisoft hajthatatlan, jönnek az Assassin's Creed NFT-k

|

A francia vállalat nem kapta meg a memót, hogy lecsengett az NFT-láz, és az Assassin's Creed Mirage kapcsán megpróbálkozik némi extra bevételt generálni.

Hirdetés

A kriptobiznisz már régen túl van a zenitjén és vele együtt az NFT-k, azaz a nem helyettesíthető tokenek piaca is pang, ennek ellenére még mindig vannak olyan vállalatok a játékiparban, amelyek a blokkláncalapú videojátékokban látják a gyors meggazdagodás kulcsát. Legyenek azok nagy múltú fejlesztők (mint Peter Molyneux vagy Will Wright), ismert streamerek (például Dr Disrespect és Logan Paul) vagy éppen nagy cégek (akárcsak a Square Enix és a Sony).

A reménykedők között van a Ubisoft is, amely tavaly igyekezett mindent megtenni annak érdekében, hogy megkedveltesse dolgozóival a blokklánchoz kötött kozmetikai tárgyak koncepcióját, azonban a francia kiadó NFT-s kezdeményezése, a Quartz ellenszenvet váltott ki a munkatársakból és a játékosokból egyaránt. Az elnök, Yves Guillemot ezután több olyan megjegyzést is tett, amelyek arra utaltak, hogy a Ubisoft kiábrándult az NFT-kből, ám a legújabb fejlemények mást mutatnak. 

Hirdetés

A rajongók már nagyon játszanák az Assassin's Creed franchise következő részét, a Valhalla spin-offnak számító Assassin's Creed Mirage-t, a Ubisoft pedig ezt a várakozást kihasználva harangozta be az AC NFT-k első kollekcióját - számolt be róla a Kotaku. Az Integral Reality Labs (IRL) által készített cuccokat Smart Collectiblesnek nevezik, ezek az NFT rész mellett tartalmaznak egy kézzel fogható akrilkockát is, benne Ezio és más legendás karakterek 3D-nyomtatott kis figurájával.

Lesz egy alkalmazás, amit letöltve "aktiválhatjuk a karakterek digitális lelkét" és elvihetjük őket egy utazásra, amellyel achievementeket teljesíthetünk, szintet léphet a fiókunk és tárgyakat, recepteket, lootboxokat szerezhetünk az appon belül. Egyelőre nem jelentették be, hogy mennyibe fog kerülni egy ilyen Smart Collectible, ahogyan azt sem, hogy mikor adják ki őket, de azt már tudni, hogy ezek a figurák egyáltalán nem fognak semmilyen interakcióba lépni magukkal az Assassin's Creed játékokkal, és azt is, hogy a Ubisoft a brand licencelésével vesz csak részt a projektben. 

Remélhetőleg a június 12-re betervezett Ubisoft Forwardon tisztázza majd a részleteket a kiadó, de minket az jobban érdekelne, hogy pontosan mikor fog megjelenni az Assassin's Creed Mirage, amely egy korábbi jelentés szerint akár 2024-re is csúszhat

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)