Hirdetés

A Netflix újratervezi a filmes részlegét, a leépítések sem maradtak el

|

A streamingóriást is elérték az idei negatív ipari trendek.

Hirdetés

Hetente legalább egyszer írunk róla, hogy most éppen milyen cég küldött el embereket, kaszált be projekteket, szüntetett meg vagy adott el stúdiókat. A leépítési, újrastrukturálási hullám nem kerülte el a legnagyobbakat sem, a Microsoft és a Sony ugyanúgy érintettek, mint az Electronic Arts, az Activision-Blizzard, vagy történetének legnagyobb kríziséből kilábalni próbáló Embracer Group

Az utóbbi évek egyik legnagyobb sikerét, a Baldur's Gate 3-at fejlesztő Larian Studios fejese keményen bele is állt a leépítéseket végrehajtó kiadókba, de a folyamat már megállíthatatlan, most éppen egy újabb gigavállalat, a Netflix jelentette be, hogy milyen kellemetlen döntést hozott meg. 

Hirdetés

A Deadline számolt be róla, hogy a Netflixnél "jelentős átszervezés" zajlik. Egyelőre annyi derült ki, hogy a filmes részleget átalakítja a streamingóriás, Dan Lin lett ennek a divíziónak az új vezetője, aki Scott Stuber helyét vette át (Stuber lelépett, hogy saját céget alapítson). Az újrastrukturálás részeként a filmes szegmenst műfajokra bontják, és minden egyes nagyobb egységnek saját főnöke lesz. Ori Marmur az akció-, fantasy-, horror- és sci-fi filmekért felel majd, Kira Goldbergé a thrillerek, drámák és családi filmek lettek, Niija Kuykendall a fiatal felnőtt, ünnepi és hittel kapcsolatos alkotásokról gondoskodik, Jason Young pedig a vígjátékokra és romantikus komédiákra koncentrál. 

Szinte csodával határos, hogy a Deadline jelentése szerint az átalakítás miatti elengedhetetlen elbocsátások egyelőre csupán 15 embert érintenek (a Netflix több mint tízezer munkatársat foglalkoztat a filmes, sorozatos, tech és videojátékos részlegeinél), Dan Lin állítólag a hét elején közölte a hírt az érintettekkel. Az nem derült ki, hogy pontosan kiket küldenek el, és a helyükre érkeznek-e mások a pozícióikra, ahogyan az sem, hogy ennyinél megállnak-e. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)