Hirdetés

Erről maradtál le, ha nem nézted az Xbox Games Showcase 2024-et

|

Lehengerlő játékfelhozatalt zúdított ránk a Microsoft.

Hirdetés

Miután az E3-pótlónak szánt Summer Game Fest nyitóműsorának még az óvatosságból kordában tartott elvárásainkhoz sem sikerült felnőnie, a Microsoft vállára került át a teher, hogy megmutassa, készülnek még olyan alkotások, amelyekért érdemes lelkesedni, és amelyek megjelenéséig türelmetlenül számoljuk a napokat. Erre igazság szerint minden esélye meg is volt, legalábbis a bennfentesek és szivárogtatók által megszellőztetett értesülések egy valóban izgalmas show-t vetítettek előre. A zárásként külön szegmenst kapott Call of Duty: Black Ops 6 jelenléte éppúgy nem okozott meglepetést, mint az Ara: History Untold, az Avowed, a Microsoft Flight Simulator 2024, az Indiana Jones and the Great Circle és a Towerborne felbukkanása, hiszen ezeket már korábban úgy vezették fel a redmondiak, mint az idei felhozataluk gerincét.

A kérdés inkább az volt, hogy mi kerülhet még elő ezeken felül akár az Xbox Game Studios, akár a Bethesda, akár a tavaly bekebelezett Activision Blizzard valamelyik stúdiójából, vagy a redmondiak külsős partnereitől. Nincs se időgépünk, se varázsgömbünk, így legfeljebb tippelni tudtunk, de mi arra számítottunk, hogy végre megmutatja magát a State of Decay 3 és a Prefect Dark, megejtik a Gears 6 régóta esedékes bejelentését és hogy pletykából valósággá válik a középkori Doom, valamint leleplezik az első Xbox kézi konzolt. És persze ott van a Game Pass, aminek előfizetői bázisa epedve várja, hogy a Diablo IV után az Activision Blizzard többi játéka is bekerüljön a katalógusba a régi, ám a visszafelé kompatibilitás miatt a legújabb konzolokon is gond nélkül játszató címekkel együtt.

Hirdetés

Hogy mindebből mi vált valóra, azt menten olvashatjátok is a könnyebb áttekinthetőség érdekében pontokba szedve. A linkek kapcsolódó cikkekre vagy trailerekre mutatnak, az összefoglaló aljára görgetve pedig visszanézhetitek a teljes műsort.

  • A Szovjetunió összeomlása miatt örvendező idősebb Bush elnök tévébeszédével, Bill Clinton megszólalásával és a Prodigy-féle Firestarterrel indult a Call of Duty: Black Ops 6 előzetese, ami az 1990-es évek elején, a hidegháború lezárultát követő turbulens időszakban játszódik, és a széria olyan emblematikus szereplőit is visszahozza, mint például Frank Woods. A színpadon megjelent Phil Spencer szerint minden platformon minden tartalom egyszerre lesz elérhető, a Microsoft Gaming feje pedig azt is megerősítette, hogy az október 25-én elrajtoló Black Ops 6 már aznap bekerül a Game Passbe.
  • Zúzós metálzenével mutatkozott be a Doom következő felvonása, amelyben egy láncfűrész módjára körbefutó pengékkel ellátott pajzs is az alapfelszerelés közé tartozik. Egyszerre használhatjuk majd védekezésre és támadásra is - halálos diszkoszként elhajítva. A középkori fantasy környezetbe helyezett, sci-fi- és horrormotívumait ugyanakkor megőrző Doom: The Dark Ages 2025-ben érkezik PC-re és Xbox Series X|S-re.
  • Hangulatos, a karakterdrámára a vártnál nagyobb hangsúlyt fektető előzetessel tért vissza a köztudatba a Series konzolokkal egyszerre bemutatkozott State of Decay 3. Konkrét dátumot, sőt még a megjelenés évét sem említették vele kapcsolatban, ezért gyaníthatóan csak 2025 után játszhatunk majd vele.
  • Még idén megjelenik a Dragon Age: The Veilguard. A BioWare fantasy RPG-jének friss trailere annak a hét karakternek a bemutatására helyezte a hangsúlyt, akiknek majd a játékos irányította főhős parancsolhat. Magát a játékmenetet csak két nap múlva mutatják meg, június 11-én 17 órakor.
  • Ahogy azt előre sejteni lehetett az enigmatikus Va'ruun ház áll a Starfield első kiegészítője, a Shattered Space eseményei középpontjában. Valamikor 2024 folyamán jelenik meg, de a várakozást talán elviselhetőbbé teszi, hogy már ma friss tartalmakat kapunk: többek között új helyszínekkel, felszereléssel, begyűjthető skalpokkal és rajongói alkotásokkal gyarapszik az alapjáték.
  • Június 12-étől fedezhetik fel a Fallout 76 játékosai az új, Skyline Valley nevű helyszínt, de ezzel még távolról sem ér véget a Bethesda szolgáltatásalapú játékának támogatása, 2025-től ugyanis már akár goul karaktert is lehet indítani. Ezzel bizonyára a Cooper-rajongókat akarják megnyerni maguknak.
  • Érdekes szerepjátéknak ígérkezik a 2025-ben érkező, egyből a Game Pass katalógusában landoló Clair Obscur: Expedition 33, amelyben a cél voltaképp egy festő (!) megállítása, aki elképesztő hatalommal bír.
  • Csalódni fog, aki abban reménykedett, hogy már idén megjelenthet a Compulsion külső nézetes akció-kalandja, a South of Midnight, csak 2025-ben érkezik. De legalább belepillanthattunk a játékmenetbe, volt egy kis harc, rohangálás, ugrándozás, mágiával meggyorsított utazás, de a show-t a beszélő hal és a gigantikus krokodil lopta el.
  • A World of Warcraft teljes történelmén végigsétáló előzetes vezette fel a következő kiegészítő, a The War Within megjelenési dátumát: augusztus 26-át karikázzátok be a naptárban.
  • Humoros pillanatokat is felvonultató trailer emlékeztetett minket rá, hogy jön (majd valamikor) a Metal Gear Solid Delta: Snake Eater, amiben Snake-nek voltaképp segítség nélkül kell majd boldogulnia a dzsungelben, azt a felszerelést használja, amit talál, és azt eszi, amit, nos... szegény kecske :(
  • Gonosszá válhatunk, és minden korábbinál erősebb hadihajót irányíthatunk a Sea of Thieves 13. szezonjában. Az új tartalmakra nem is kell sokat várni, július 25-én fut be a következő frissítés.
  • Többször láthattuk már az Xbox előadásain a Flintlock: The Siege of Dawn című, soulslike elemekkel felturbózott akció-RPG-t, de a mostani lesz az utolsó alkalom, mivel július 18-án megjelenik, és végre levadászhatjuk az összes istenséget. A Game Pass-előfizetők ingyen játszhatják.
  • Nem csupán PC-re, Xbox Series konzolokra is megjelenik az Age of Mythology: Retold. Szeptember 4-e a nagy nap.
  • Belsőnézetes, futurisztikus kémtörténet lesz a rebootolt Perfect Dark. A The Initiative és a Crystal Dynamics közös alkotása dátumot nem, gameplay trailert viszont kapott, így már biztos, hogy belső nézetből játszható kaland vár ránk, ami helyenként megidézi a Mirror's Edge és a Thief mozgáskultúráját, ugyanis az élmény része a parkourözés, valamint a lövöldözéssel kevert közelharc.
  • Október 8-áig kell várnunk a Diablo IV első kiegészítőjére, aminek egy, a Blizzard stílusában készült mesés CGI trailerrel alapozták meg a hangulatát. A Vessel of Hatred új helyszínnel és kaszttal gyarapítja majd a Game Passben is elérhető ARPG-t.
  • Iszonyú látványos előzetest kapott már megint a Fable, amelyben Albion legnagyobb hőse, a visszavonult Humphry mesélt arról, hogy a szárnyai alá vett protezsáltja mekkora csalódást okozott neki. Eközben a játékmenetből is láthattunk egy keveset, ami alapján több mint ígéretes a Forza Horizonokat készítő Playground Games első RPG-je. 2025-ben érkezik.
  • Formabontó 5v5-ös shooter a 2025-ben várható FragPunk, amelyben kártyákat felhasználva változtathatjuk meg egy pillanat alatt a pályán uralkodó körülményeket, ami - nyilván mondani sem kell - a játékmenetre is kihat.
  • Bájos, ugyanakkor kíméletlen túlélőjáték lesz egy egérrel a főszerepben a 2025 elején érkező Winter Burrow.
  • A '80-as éveket megidéző tinikalandot vett a szárnyai alá a ritkán tévedő Annapurna. A némi misztikummal is megspékelt a zenére nagy hangsúlyt fektető Mixtape 2025-ben debütál.
  • A 2020-as epizód és meseszép volt, de az Asobo Studiónak a Microsoft Flight Simulator 2024-gyel sikerült eggyel magasabb polcra helyeznie a látványt. November 19-étől vezethetünk vadászgépeket, helikoptereket és még egy csomó, speciális feladatra kifejlesztett légi járművet.
  • Pozitív életérzést sugárzó trailerrel emlékeztetett minket a Bethesda arra, hogy tízéves lett a The Elder Scrolls Online, minek örömére átmenetileg minden DLC-tartalomhoz ingyen hozzá lehet férni. Ha ez nem hozza meg a kedvet a kalandozáshoz, akkor semmi. Egyébként a népszerű MMO új kiegészítője, a Gold Road PC-re már megjelent, június 18-ától pedig játszhatóvá válik konzolon is.
  • A Deck Nine (Life is Strange: True Colors) fejlesztésében érkezik a Life is Strange: Double Exposure, amely visszahozza a széria eredeti főhősét, az időt manipulálni képes Max Caulfieldet. A már felnőtt Max ismét egy gyilkosságot próbál meg nem történtté tenni, ezzel pedig két idősíkot teremt, azaz borítékolható, hogy jó szándékú beavatkozásával óriási kalamajkát fog okozni. Október 29-én jelenik meg.
  • Bár az új film megbukott, a MachineGames műhelyében készülő Indiana Jones and the Great Circle még sikeres lehet. Az új előzetes alapján a nácikkal tengelyt akasztó régészprofesszornak lesz olyan kalandja is, miközben társnőjével, Ginával titokzatos ereklyék nyomába erednek, amikor nem árt sapkát, sálat, télikabátot csomagolnia. Dátumot még nem kapott a játék, de továbbra is 2024-es megjelenést ígérnek.
  • Égen és földön vívott, gyors tempójú harcokat, valamint a teljes képernyőt beborító tűzijátékot ígér a 2025-ben várható Mecha Break.
  • A soulslike műfaj kedvelőit veszi célba a kínai fejlesztésű Wuchang: Fallen Feathers. 2025-ös megjelenéssel számolhatunk.
  • Menet közben Unreal Engine 5-re váltott, így az új előzetesben már szebbnek tűnik az Obsidian belsőnézetes szerepjátéka, az Avowed. A fejlesztők állítólag a harcrendszeren is csiszoltak, de hogy ezt mikor zsűrizhetjük le, még nem derült ki, mivel azon túl, hogy még idén érkezik, semmi konkrétumot nem árultak el a megjelenésről.
  • A Sniper Elite sorozatról elhíresült Rebellion legújabb alkotásában a posztapokaliptikus Britanniát egy csipetnyi természetfelettivel dobja fel, és még harci lépegetőket is bevet a hatás kedvéért. Az Xbox Games Showcase-en mutogatott legtöbb alkotáshoz hasonlóan az Atomfall is 2025-ben debütál majd.
  • Újabb előzetest kapott a két főhőssel érkező Assassin's Creed Shadows, amiből garantáltan többet láthatunk majd a holnapi Ubisoft Forward során.
  • Belefért egy kis danolászás is, ám ezúttal végre az akcióra fókuszált a S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl előzetese. A fejlesztőcsapat továbbra is tartja magát ahhoz, hogy szeptember 5-én megjelenik a játék.
  • Hardverfronton is tartogatott pár bejelentést a Microsoft, a pletykált kézi konzolról még nem esett szó, ellenben jön a lemezmeghajtó nélküli Xbox Series X (1 TB), továbbá készül fehér változat is az 1 TB-os Series S-ből és 2 TB-os a lemezes Series X-ből.
  • Mielőtt rátértek volna az előadás második részére, a kampányt és a multit is részletező, 25 perc hosszúságú Call of Duty: Black Ops 6 Directre, még megvillantották egy in-engine trailer erejéig a Gears of War: E-Dayt, amely visszarepít minket Marcus és Dom ifjúkorába, a sáskák inváziójának kezdetére. Nem tudni, hogy mikor jön, de mint minden microsoftos cím, ez is a Game Passben fog kikötni.
Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)