Hirdetés

Itt van minden, amit megtudtunk a Call of Duty: Black Ops 6-ról

|

Az Xbox Games Showcase után átfogó betekintést kaptunk az öbölháború idején játszódó felvonásba.

Hirdetés

Bár a hivatalos megerősítésre már korábban sor került, ezzel párhuzamosan a Microsoft alá tartozó Activision azt is bejelentette, hogy a zöldek nagy nyári konferenciája - az Xbox Games Showcase után közvetlenül - egy dedikált műsor, a Call of Duty: Black Ops 6 Direct keretein belül ismerhetjük meg jobban az idei Call of Dutyt.

A műsor előtti szivárgások a Treyarch és Raven Software által dédelgetett FPS-nek sem kegyelmeztek, így több részlet is idő előtt került felszínre az idei felvonással kapcsolatban. Maga az Xbox Games Showcase egy a játékhoz kapcsolódó friss előzetessel kezdődött, ami a kampányba engedett bepillantást, és csigázott fel minket az Xbox Games Showcase utáni, nagyjából 25 perces, Call of Dutynak szenelt műsorra. 

Hirdetés

A kampány

A korábbi pletykákat igazolva megerősítést nyert, hogy a Black Ops 6 kampánya az 1990-es években, az öbölháború idején játszódik. A sztori a Call of Duty: Black Ops Cold War eseményei után veszi fel a fonalat, de a 2012-es Black Ops 2 flashbackjeihez is visszavezetnek majd a szálak. A fejlesztők a kampányra kémthrillerként hivatkoztak, melynek középpontjában egy kormányzati összeesküvés és annak felgöngyölítése áll.

Nem újdonság, hogy a játékmenet szerves részét képezi majd a lopakodás, de természetesen a széria velejét jelentő, filmbe illő akcióból sem lesz hiány. A csapat több tagja is arról beszélt, hogy sikerült valami igazán különlegeset alkotniuk, a látottak alapján pedig tényleg úgy tűnik, hogy jóval több energiát fektettek az idei kampányba - nem úgy, mint a tavalyi, meglehetősen felejtősre sikeredett Call of Duty: Modern Warfare III egyjátékos módjába (bár tegyük hozzá, hogy az utóbbi fejlesztéséért a Sledgehammer Games felelt, és kevesebb időt kapott a feladatra).

Többjátékos mód és zombik

Akik csak a többjátékos mód miatt neveznének be az idei CoD-ra, azoknak is jó hírekkel szolgálhatunk. A Black Ops 6 multija 16 új térképpel rajtol majd - ebből 12 hagyományos (6v6), míg 4 Strike módban (2v2) is pörgethető lesz.

További örvendetes hír, hogy visszatér a közkedvelt, fordulókra osztott zombimód (round-based zombies), melynek keretein belül egyre nehezedő hullámok során kell majd kiállnunk a próbát az élőholtakkal szemben. A Black Ops 6 rajtolásakor két pályán - Terminus és Liberty Falls - irthatjuk majd a zombikat, de a jövőben számos további pályával bővül majd a játékmód.

Érdemes szót ejteni az Omnimovement névre keresztelt mozgásrendszerről, ami lényegében szabad kezet ad a játékosoknak az irányítás tekintetében. Sprintelés, merülés, ugrálás, csúszkálás - minden irányban lehetőségünk lesz az ilyen és ehhez hasonló mozgásokra. Az Omnimovement rendszer bevezetésével a fejlesztők az életszerűbb mozgás kialakítására, illetve a mozdulatsorok gördülékenyebb összefűzésére törekedtek.

Minden a megjelenésről

Természetesen a megjelenési dátumra is fény derült. A Call of Duty: Black Ops 6 2024. október 25-én, cross-gen címként fog rajtolni, tehát a jelen generációs konzolok mellett PlayStation 4-re és Xbox One-ra is befut majd. Természetesen PC-n is játszható lesz, a Game Pass előfizetők pedig már az első nap belevághatnak a játékba, ugyanis a Black Ops 6 már akkor bekerül a szolgáltatás könyvtárába. Nem lesz struktúraváltás, sem extra költségek - legalábbis egyelőre -, szóval minden előfizető bármi nemű akadály nélkül pörgetheti majd az idei CoD-ot.

A látottak és elmondottak alapján minden adott ahhoz, hogy idén októberben végre egy korrekt Call of Dutyban merülhessünk el. Érezhetően a kampányba is sokkal több energiát fektettek a fejlesztők, nem beszélve a kellőképpen friss multiplayerről és a kapós, körökre osztott zombimódról, amik elhozatják a széria várva várt felívelését.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)