Hirdetés

Bejelentették a Star Wars: The High Republic korszakot, 200 évet repülünk vissza a múltba

|

A Lucasfilm végre leleplezte a Project Luminoust, a Star Wars világának teljesen új korszakát, amit egy sor könyv és képregény indít el. Magyar feliratos előzetes vezeti fel az történetfolyamot.

Hirdetés

2019 áprilisában a Star Wars Celebrationön a Lucasfilm és a Disney Publishing illetékesei belengették, hogy hamarosan egy teljesen új történetvonalat indítanak el a Star Wars univerzumán belül, amely egy halom könyv és képregény formájában születik meg, a pletykák szerint pedig később majd mozifilmekben is viszontláthatjuk. Azóta csak találgatni tudtunk annak kapcsán, hogy mi is lehet a titokzatos Project Luminous, de hétfő éjjel most végre megtörtént a nagy bejelentés. 

Hirdetés

A korábban kiszivárgott információk helytállónak bizonyultak: a Project Luminous valóban a High Republic korszakot fedi le. Azt az időszakot, amikor a jedi rend a fénykorát élte. Ez a kor nagyjából 200 évvel az első számozott mozifilm, A baljós árnyak előtti időszakra lőhető be. Egy dedikált írógárda dolgozott a High Republic alapjainak lefektetésén: az IDW kiadó Star Wars Adventures képregényeiért felelős Cavan Scott, a Vérvonal és a Mester és tanítványa regényeket szerző Claudia Gray, a Spark of the Resistance és Lando's Luck történeteket jegyző Justina Ireland, A végső dobást író Daniel José Older, és Charles Soule, a Star Wars: The Rise of Kylo Ren, Star Wars: Darth Vader: Dark Lord of the Sith képregények kreátora alkotta a csapatot. 

A szerzők és Mike Siglain, a Lucasfilm creative directora hétfőn elmesélték, hogy az egész projekt ötlete még 2014-ben pattant ki a csapat fejéből, azóta pedig számtalan meetingen vannak túl, amelyeket természetesen a legendás Skywalker Ranchen tartottak meg. A koncepcióból szépen lassan kész történetfolyam épült, amelyre végül Kathleen Kennedy is rábólintott. Az új (vagyis régi, hisz 200 évet ugrunk a múltba, de értitek) korszakban a jedik egyfajta "kerekasztal lovagjaiként" védelmezték a galaxist, ahol rend és béke honolt, de egyszer csak (nem túl meglepő módon) megjelent egy új fenyegetés, ami a kipusztulás szélére sodorta a rendet - ez a Nihil nevezetű új gonosz frakció lesz, amely tagjait "űrvikingekként" jellemezték. 

Az alábbi galériában megtaláljátok a Star Wars: The High Republic első közzétett vázlatrajzait. Ezek alapján a jedi rend tagjainál egyértelműen ógörög/római vonásokkal dolgoztak az alkotók, az ellenfeleik viszont inkább "Mad Max-stílusú" gazfickók lesznek.

A Project Luminous (illetve nevezzük most már nevén: Star Wars: The High Republic) történetei már idén, 2020-ban elindulnak. Az eddigi információk szerint első körben Ireland ifjúsági regényét (A Test of Courage), Scott Marvel képregényét (The High Republic), Gray könyvét (Into the Dark), és Older IDW-s kötetét (The High Republic Adventures) kapjuk meg. De magát a sort még mindezek előtt Soule regénye, a Light of the Jedi nyitja meg. Ebben a könyvben egy "nagy katasztrófa" Coruscant elhagyására kényszeríti a jediket, akik a Külső Gyűrűbe utaznak, hogy szembenézzenek a következményekkel. A könyv idén augusztusban fog megjelenni a 2020-as Star Wars Celebration keretein belül. Ezt követően egy halom újabb anyag érkezik a Star Wars új korszakával kapcsolatban, gyakorlatilag a Lucasfilmmel leszerződött összes fontosabb médium (Abrams, becker&mayer!, DK, Insight Editions, Titan Publishing és Viz Media) ezzel lesz elfoglalva.

A következő galériában az említett könyvek és képregények borítói nézhetitek meg.

Egyelőre tehát "csak" új könyvekről és képregényekről tudunk a Star Wars: The High Republic kapcsán, de elég valószínű, hogy itt még nem fog megállni a Lucasfilm. Számos pletyka érkezett arról, hogy az EA egy olyan videojátékon dolgozik, ami rebootolja a legendás Knights of the Old Republicot, vagy legalábbis annak szellemi örökösének tekinthető. Ez a leírás tökéletesen illene egy esetleges új Star Wars: The High Republic játékra. Ugyancsak keringtek kósza híresztelések azzal kapcsolatban is, hogy a High Republic korszak ágyaz majd meg az elkövetkező évek Star Wars mozifilmjeinek, és Kevin Feige, valamint egy csomó más kreatív elme jelenleg ennek kidolgozásán fáradozik - arról is lehetett már hallani, hogy az egyik ilyen filmben a még fiatal Yoda mester akasztja össze bajszát a "kettő szabályát" megalkotó sith nagyúrral, Darth Bane-nel. Simán elképzelhető tehát hogy a könyvek és képregényfüzetek után a videojátékok világában és a mozifilmek között is találkozunk majd a köztársaság fénykorával.

Erre viszont elvileg még nem a közeljövőben kerül sor, mivel a hivatalos bejelentésben kitértek arra, hogy a jelenleg előkészített, forgatásra váró filmek és sorozatok nem érintik a High Republic korszakot - meglátjuk végül mi lesz az igazság, mert furcsa lenne, ha ennyi időt, pénzt és energiát áldoznának egy olyan teljes kor, illetve történetvonal kiépítésére, ami csak és kizárólag könyvekre és képregényekre van felhúzva.

Ti örültök a Star Wars: The High Republic bejelentésének, vagy szerintetek inkább nem a múlt felé, hanem épp ellenkezőleg, előre kellett volna haladni az idővonalon? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)