Hirdetés

Megvan, ki alakítja majd Wonder Mant a készülő MCU-s tévésorozatban

|

Olyan színészt választottak Wonder Man szerepére, aki nem egy képregényes projektben bizonyított a múltban.

Hirdetés

Egy ideje már pletykálnak arról, hogy Wonder Man tévésorozatot fog készíteni a Marvel, augusztusban pedig már arról is hallani lehet, hogy ebben a produkcióban térhet vissza Ben Kingsley is (ő ugyebár a Vasember 3 után a Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája moziban alakította ismételten Trevor Slatteryt).

Hivatalos infónk mindenesetre elég kevés volt az egész projekt kapcsán, most azonban a Deadline robbantotta a hírt: megvan a Wonder Man széria főszereplője, Yahya Abdul-Mateen II fogja eljátszani az új Disney+-os MCU sorozatban Simon Williamst, azaz Wonder Mant.

Nyugalom, nem a DC-s Wonder Woman eltitkolt kisöccséről van szó, a karakter hosszú ideje a Marvel Comics füzeteinek szereplője. Wonder Man először az eredeti Avengers képregénysorozat 9. lapszámában bukkant fel, a legendás alkotópárosnak, Stan Lee-nek és Jack Kirbynek köszönhettük a megszületését. 

Hirdetés

A nagyjából Thoréval megegyező mértékű emberfeletti erővel és állóképességgel rendelkező, repülni képes Wonder Man eredetileg szuperbűnözőként kezdte pályafutását, tagja volt a Zemo báró féle Masters of Evil csapatnak. Szupererejét is magától Zemótól kapta. Civilként megörökölte ugyanis apja fegyvergyártó cégét, de Tony Stark vállalatával nem tudta felvenni a versenyt. Stark iránti gyűlölete remek katalizátornak bizonyult, Zemo ezt akarta kihasználni, mikor metahumánná változtatta Simon Williamst.

A báró ördögi tervet rakott össze: Wonder Man csak akkor maradhatott életben, ha megkapott tőle egy ellenanyagot, ellenkező esetben egy idő után épp az a sugárzás végez vele, ami megteremtette őt. Williams azonban a Bosszúállók mellé állt a csatában, és ellenszer híján meg is halt.

A Bosszúállóknak sikerült lementeni Wonder Man agyhullámait, a képregényekben pedig ezekből alkotta meg Ultron Víziót - ezt a sztorit nyilván nem lehet már elmesélni a Marvel filmes univerzumában, hiszen itt Vízió egészen másként született meg. A képregények világában természetesen egyetlen halál sem végleges, így idővel Wonder Man is teltámadt, a Bosszúállók teljesjogú tagjává vált, miközben filmsztár is lett belőle Hollywoodban.

Simon Williams testvére, Eric Williams is egy fontos karakter egyébként a Marvel képregényeiben, ő a Grim Reaper nevű gonosztevő.

Yahya Abdul-Mateen II
Yahya Abdul-Mateen II

Ezt a karaktert fogja tehát eljátszani a tévésorozatban Yahya Abdul-Mateen II,  akinek egyáltalán nem ismeretlen a képregényadaptációk világa, hiszen ő alakította a Watchmen tévésorozatban Cal Abart (spoiler: igazából Doctor Manhattant), illetve a 2018-as Aquamanben Black Mantát - utóbbi szerepben vissza fog térni a jövőre érkező Aquaman and the Lost Kingdomban is. A mozinézőknek ezen felül ismerős lehet a The Matrix Resurrectionsből is, ahol Morpheus szerepét osztotta rá Lana Wachowski.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

A Wonder Man tévésorozatnak egyelőre még nincs premierdátuma, de azt tudjuk, hogy az írásért a Sólyomszem sorozatba is besegítő Andrew Guest felel, a rendezői székbe pedig Destin Daniel Cretton ülhet be - ő korábban Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája filmért felelt, melynek egyszer majd a folytatását is el fogja készíteni, illetve rá osztották a 2025-ben érkező Avengers: The Kang Dynasty rendezését is.

Annak tükrében, hogy milyen projekteket bíz a Marvel Studios a rendezőre, bőven benne van a pakliban, hogy a Wonder Man egy kifejezetten fontos széria lesz az MCU jövője szempontjából.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)