Hirdetés

Meglepően olcsón vásárolta meg A Gyűrűk Ura jogait az Embracer Group

|

Az olcsót itt persze hollywoodi mércével kell érteni.

Hirdetés

A PC-s, konzolos és telefonos játékok - egyik legismertebb címük a Saints Row-franchise - valamint társasjátékok fejlesztésével foglalkozó svéd Embracer Group még tavaly nyáron vásárolta meg A Gyűrűk Ura jogait a korábbi tulajdonos Saul Zaentz Companytől.

A tavalyi tranzakcióval kapcsolatban már kiderült, hogy ez bizony azt jelenti, hogy a svédek tokkal-vonóval behúzták a teljes Tolkien-franchise-t, azonban akkor még nem kötötték a világ orrára, hogy mindez mennyi pénzükbe került. Egészen eddig.

Hirdetés

Az Embracer Group - amely egy bő hónappal ezelőtt komoly pénzügyi problémákkal kellett, hogy szembenézzen - azonban nemrég közzétette éves jelentését, amelyből kiderült, hogy 4,2 milliárd svéd koronát, vagyis szűk 132 milliárd forintot fizettek a jogokért.

A tavaly nyári megállapodást követően a Variety számolt be róla, hogy a jogok vonatkoznak a filmekre, videojátékokra, társasjátékokra, ajándéktárgyakra, de akár a Disneylandhez hasonló vidámparkok vagy épp színpadi produkciók létrehozására is. A lap akkor úgy számolt, hogy ezek összértéke nagyjából kétmilliárd dollár, ehhez képest a vételár amerikai valutában mindössze 392 millióra jön ki, vagyis az Embracer Group igazán jó boltot csinált.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

A cégnek pedig nem kisebb célja van, mint, hogy a világ egyik legjövedelmezőbb gaming franchise-át építse fel, legalábbis múlt hónapban így nyilatkozott Matthew Karch a cég jelenlegi vezérigazgatója.

A Gyűrűk Ura-rajongók így reménykedhetnek, hogy a jövőbeni játékok talán nem lesznek annyira borzasztóak, mint a máris az idei év egyik legrosszabjának tartott The Lord of the Rings: Gollum.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)