Hirdetés

Az Embracer Group már klasszikus játékokat is gyűjt, nem csak stúdiókat

|

Legutóbb még a Tomb Raider és Deus Ex fejlesztőcsapatait vásárolta fel, most a klasszikus videojátékok megőrzésére törekszik a vállalat.

Hirdetés

Bár a legtöbben a Microsoft és a Sony felvásárlásaival vannak elfoglalva, a svéd cégcsoport, az Embracer Group sokkal falánkabb: szinte nem telik el úgy hónap, hogy ne kebeleztek volna be egy új fejlesztőcsapatot, tették volna rá a kezüket egy IP-re vagy éppen bővítették volna a palettájukat (mondjuk egy társasjátékokra szakosodott vállalattal, netán egy CGI előzeteseket gyártó magyar céggel). A közelmúltban attól volt hangos a sajtó, hogy a Square Enix nyugati érdekeltségeinek nagy részét, azaz a Crystal Dynamics, az Eidos Montreal és a Square Enix Montreal csapatokat szippantotta magába a konglomerátum, beleértve azok alkalmazottjait és szellemi tulajdonait is. 

Hirdetés

A legújabb hírek szerint az Embracer Group folytatja a felvásárlást, de ezúttal nem fejlesztőcsapatokat akvirálnak, hanem klasszikus videojátékokat és nem színtiszta üzleti célból. Az Embracer Games Archive (EGA) egy játékmegőrzési kezdeményezés, amelynek célja, hogy a játékipar minél nagyobb részét archiválja és megmentse a jelen-, valamint az utókornak. Az EGA eddig több mint ötvenezer játékot, konzolt és kiegészítőt gyűjtött össze a svédországi Karlstadban található páncéltermébe, és egy vezérigazgatóból, gyűjteménykezelőből, asszisztensből, műszaki mérnökből és ellátási menedzserből álló csapattal büszkélkedhet.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Jelenleg a gyűjtemény nem látogatható, a kutatók sem férhetnek hozzá, de az EGA kijelentette, hogy terveben van a kollekció adatbázisának létrehozása, azt pedig forrásként elérhetővé teszi a tudósok, kutatók és bizonyos mértékig a nagyközönség számára. Ez a kezdeményezés ugyan még messze van attól, hogy Holdbéli szervereken tárolja az emberiség tudását, ahogyan egy startup tervezi, de mindenképpen becsülendő, hogy az Embracer Group szívén viseli a videojátékos kultúra sorsát.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)