Hirdetés

Most az egyik legismertebb társasjáték-kiadót vásárolta fel a THQ Nordic anyacége

|

Az Embracer Group az egyébként digitális társasokkal is foglalkozó Asmodee-t kebelezte be.

Hirdetés

Nem bírta ki az Embracer Group, hogy két héttel az év vége előtt már ne vásároljon fel egy céget sem: ma kilencedik idei akvizícióját jelentette be. A francia Asmodee-ért 2,75 milliárd eurót fizetett, ebből 350 millió eurót részvényekben. 

A francia Asmodee-t 1995-ben hozták létre, egyrészt azért, hogy az alapítók saját játékai elkészülhessenek, másrészt azért, hogy kisebb alkotókat felkarolhassanak.

Hirdetés

Az elmúlt 26 év során megszerezték az egyebek mellett Ticket to Ride-ról ismert Days of Wondert, a Fantasy Flight Gamest, a dixites Libelludot, a Pandemicet is kiadó Z-Man Gamest, a Catan és a Dobble jogait, illetve övék a Board Game Arena, egy online platform, ahol számos népszerű társasjáték elérhető, kipróbálható. Emellett az A Game of Thrones: The Board Game, a Gloomhaven (Homályrév), a Mars terraformálása, a Carcassonne, a Splendor, a Pandemic, a Ticket to Ride és rengeteg egyéb társas önálló, digitális változatát is nekik köszönhetjük.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Az Embracer Groupon belül az Asmodee önálló csoport marad, és nem lesz a vezetőségben sem változás.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)