Hirdetés

Matthew Perry a Jóbarátokon túl - ezek voltak tőle a kedvenc filmjeink és sorozataink

|

Mindannyiunknak azonnal a Jóbarátok tévésorozat jut eszébe Matthew Perry kapcsán, pedig vannak a munkásságában más emlékezetes alakítások is.

Hirdetés

Ma hajnalban érkezett a szomorú hír, miszerint meghalt Matthew Perry, a Jóbarátok Chandlerje. Halálát feltehetően fulladás okozta, holttestére jacuzzijában találtak rá. Az elmúlt pár órában a filmvilág nagyja Perryre és munkásságára emlékezett, mi is valami hasonlót szeretnénk tenne ezzel az összeállítással.

Az alábbiakban ugyanis olyan Matthew Perry főszereplésével filmeket és sorozatokat szedtünk össze, amikre mi kifejezetten jókedvvel emlékszünk vissza, amelyeket nagyon szerettünk. Természetesen a felsorolás teljesen szubjektív, lent, a kommentek között pedig arra biztatunk benneteket, hogy ti magatok is dobjátok be a személyes kedvenceiteket!

Hirdetés

A színfalak mögött

2006 és 2007 között futott az NBC-n A színfalak mögött, vagy Studio 60 on the Sunset Strip című dráma-vígjáték sorozat, amit hozzánk az HBO hozott el. A szériában egy olyasmi szkeccsműsor forgatásának mindennapjaiba kaptunk betekintést, mint mondjuk az egyébként szintén NBC-s Saturday Night Live. A fiktív műsor vetését Bradley Whitford karaktere, Danny Tripp, illetve a Matthew Perry által alakított Matt Albie veszik át, mint executive producer és vezető író. Fontos karakter még a show tehetséges színésznője, Harriet Hayes, akit Sarah Paulson keltett életre. 

Hiába kapott például az itteni vendégszerepléséért Emmy-díjat John Goodman, a kezdeti egész jó nézőszámok az évad végére egészen alacsonyak lettek, így az NBC köszönte szépen, nem ért a folytatásból. Kár ezért, mivel egy kifejezetten szerethető sorozat volt A színfalak mögött.

Bérgyilkos a szomszédom

A 2000-ben bemutatott Bérgyilkos a szomszédomra valószínűleg a legtöbben Bruce Willis Tulipán Jimmyje miatt ültek be, de a maffia-komédia nem lehetett volna annyira szórakoztató Perry karaktere, az imádnivalóan esetlen Oz nélkül. A Montréalban élő, depressziótól szenvedő amerikai fogorvos szerepére tökéletes választás lett Perry. Külön érdekesség egyébként, hogy a forgatás során Bruce Willis elvesztett egy Matthew Perryvel kötött fogadást, és ezért teljesen ingyen kellett vendégszerepelnie a Jóbarátok tévésorozatban.

Cseppet sem mellékesen azt is megtudhattuk a filmből, hogy az egyetlen dolog, amit a hamburgerre tenni szabad, az a ketchup. A majonéz pedig egyenesen bűnnek számít. 

A folytatás, vagyis a Már megint bérgyilkos a szomszédom sajnos jóval gyengébb lett az első résznél, és hatalmasat bukott a mozipénztáraknál - hazánk kivételnek számít, itthon egészen sokan kíváncsiak voltak rá. 

Csoportban marad

A Csoportban marad, avagy Go On sztorija szerint Ryan Kinget, egy sportrádió műsorvezetőjét főnöke felfüggeszti, és egészen addig nem állhat munkába, míg túl nem teszi magát felesége halálán. Mondanunk sem kell, ennek a karakternek a megformálására is remek választás lett Matthew Perry. Az NBC-n futott sorozat azonban ugyanúgy járt, mint a fentebb említett A színfalak mögött, mivel a tévécsatorna mindösszesen egyetlen egy évad után elkaszálta azt. 

Legnagyobb kritikaként talán azt kapta meg, hogy sok hasonlóságot mutatott egy másik NBC sorozattal, a Balfékekkel (Community).

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Mr. Sunshine

Ez a Mr. Sunshine nem összekeverendő az ugyanezzel a címmel elkészült, 2018-as Netflix-produkcióval. Mi most arra a 2011-ben indult Mr. Sunshine-ra gondolunk, aminek nem csak főszereplője, hanem egyik alkotója is Matthew Perry volt. A sitcomban Perry Ben Donovant, a San Diego-i másodosztályú sportcsarnok, Sunshine Center üzemeltetési vezetőjét alakítja, akinek minden egyéb baja mellett még kiszámíthatatlan főnökével is meg kell küzdenie - az utóbbi szerepét Allison Janney kapta meg.

Sajnos a Mr. Sunshine-t nem csak villámgyorsan törölte az ABV csatorna, de az első évadból is csak 13 epizódot adtak le, négy rész sosem került adásba - ezeket később DVD-n lehetett megnézni.

Furcsa pár

A Furcsa pár, vagyis a The Odd Couple eredetileg egy 1968-as vígjáték volt, ami Jack Lemmon és Walter Matthau főszereplésével készült, gyakorlatilag két elvált férfi kényszerű együttéléséről szólt. 1998-ban aztán jött a folytatás, amit megmutatta, harminc évvel később milyen lenne, ha a két főhősnek megint huzamosabb ideig el kellene viselnie egymás társaságát. Az eredeti sztori újragondolása 2015-ben készült el tévésorozatos formában, ennek főszereplője és egyik alkotója lett Matthew Perry. A két teljesen eltérő karakter kényszer szülte együttélése pedig ismét egy csomó mókás pillanattal ajándékozta meg a nézőket. 

A széria összesen három évadot élt meg, a CBS végül 2017-ben kaszálta el. Hazánkban idén márciusban kezdte el sugározni a sorozatot a Comedy Central.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)