Hirdetés

Majdnem Jason Statham lett a Birmingham bandája főszereplője

|

A forgatókönyvíró, Steven Knight eredetileg nem Cillian Murphy-t szánta a sorozat élére.

Hirdetés

2013 és 2022 között hat évadot, összesen 36 epizódot élt meg a Cillian Murphy (28 nappal később, Oppenheimer) nevével fémjelzett Peaky Blinders, avagy magyarul Birmingham bandája című sorozat, amelytől egy filmmel fognak végképp elbúcsúzni a készítők. Akinek kimaradt, a Netflixen pótolhatja a teljes szériát, aki viszont már kívülről ismeri a Shelby családot, annak a produkció alapján készült videojátékot, a Peaky Blinders: Mastermindot érdemes bepróbálnia. 

A sorozat népszerűségéhez sokat hozzátett a főszereplőt zseniálisan megformáló Cillian Murphy, azonban nem sokon múlott, hogy végül nem Jason Stathamet láthattuk helyette. 

Hirdetés

Amikor a tapasztalt forgatókönyvíró, Steven Knight (Eastern Promises, Locke, Tabu) nekilátott a Birmingham bandája megalkotásának, fontos döntést kellett meghoznia a történet kulcsszereplője, Thomas Shelby kapcsán: egy ambiciózus, érzelmileg bezárkózott háborús veterán, aki úgy viselkedik, mintha már közel lenne számára a halál. Knight két színész között mérlegelt: az egyik egy érzékeny alakításokra képes ír tehetség, Cillian Murphy, a másik egy angol akciósztár, Jason Statham volt. A The Independent beszámolója szerint mindkettejükkel találkozott Los Angelesben, és testalkatával Statham nagyobb benyomást tett rá, így őt választotta. Murphy hihetetlenül halk szavú és szelíd lélek, így messze volt attól a számító karaktertől, akit Knight keresett. 

"Cillian civilben nyilvánvalóan nem Tommy, de elég hülye voltam ahhoz, hogy ezt ne értsem meg."

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Murphy megérezhette, hogy nem ő áll nyerésre, ezért lépésre szánta el magát: 

"Küldött nekem egy sms-t, hogy »Ne feledd, színész vagyok«. Ami abszolút lényeges, mert át tud alakulni bárkivé. Ha találkozol vele az utcán, teljesen más emberré válik".

Az író ennek hatására átértékelte a dolgokat, és átlátott Murphy introvertáltságán, rájött, hogy meglehet benne az, ami a sorozathoz kell, a színész pedig be is bizonyította neki ezt azzal, hogy hat szezonon keresztül parádésan játszott a kamerák előtt.

Szerintetek milyen lett volna a sorozat Stathammel a főszerepben?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)