Hirdetés

Lecserélték Liam Neeson magyar hangját, Csernák János kiakadt

|

Neeson következő filmjéhez mást kértek fel, mert a színész állítólag túl sokat kért.

Hirdetés

Számos hollywoodi színész van, akiket már el sem tudnánk képzelni a jellegzetes magyar szinkronhangjuk nélkül. Csernák János orgánuma kettő külföldi kollégája arcával is összeforrt: Harrison Forddal és Liam Neesonnal. Bár Neesont a múltban többször szólaltatta meg például Gáti Oszkár, Kovács István és Szakácsi Sándor is, azonban a 2008-as Elrabolva óta Csernákkal szoktuk meg az akciósztárrá váló színészt, legutóbbi filmjében, a tavalyi Megtorlásban is vele hallhattuk. 

Éppen ezért dühítő, hogy a következő filmjében nagy valószínűséggel nem Csernák hangján szólal meg Neeson, amellyel kapcsolatban a magyar színművész egy Facebook-posztban fakadt ki. 

Hirdetés

Az nem derült ki, hogy Liam Neeson pontosan melyik közelgő filmjéről van szó, mert Csernák János szerint ezt az információt nem tartotta fontosnak közölni vele a szinkront készítő Laborfilm gyártásvezetője, cserébe a stúdiónak írt levelében nem fogta vissza magát: 

"Egy A-ligás világsztár filmjének szinkronjáért (közel 100 tekercsről beszélünk) számomra egy vásárlás, adott esetben 2 tank benzin összegét, 40 valahány ezer Ft-ot felajánlani, amiből még lejön az adó, és a benzinköltség (mindenki tudja, hogy vidéken lakom), úgy GYALÁZAT ahogy van, egyenesen SÉRTÉS. Az meg, hogy én rákértem ugyanennyit és nem adták meg, piti Szemétség. Az meg aztán, hogy EMIATT MÉG LE IS VÁLTANAK Neeson-ról, az a kategória, amiről nyugodtan azt mondhatom, hogy a k. a.-kat! Hát mi folyik itt?!"

A teljes szöveget Csernák János Facebook-oldalán olvashatjátok el. Az eset sok szinkronkedvelőt kiakasztott a közösségi médiában, és néhány szakmabeli is reagált rá, mint például Sinkovits-Vitay András vagy Petridisz Hrisztosz. A bejegyzést a Szinkronjunkie blog is megosztotta, információik szerint több más produkció kapcsán is lehetett hallani arról, hogy a gázsi miatt váltanak le valakit, és arról is, hogy milyen pénzügyi állapotok uralkodnak a szakmában. Mint írják:

"A konkrét helyzet hátterét nem ismerjük, de az az utóbbi hónapok eseményeit ismerve elkerülhetetlennek látszik, hogy a szinkronstúdiók az árverseny helyett egy kollektív és jelentősebb áremelést indítványozzanak a megrendelőik felé."

Nektek mennyire fontos, hogy egy megszokott szinkronhangot halljatok?

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)