Hirdetés

Kínában régebbi blockbusterekkel élesztik újra a mozikat

|

Köztük van a Marvel és James Cameron egyik legnagyobb dobása is.

Hirdetés

Komoly bajban vannak a filmipar stúdiói, hiszen a koronavírus-járvány miatt világszerte bezártak a mozik, leálltak a forgatások és csúsznak a premierek, a válságot pedig mi sem bizonyítja jobban, minthogy több évtizedes mélyponton vannak a mozibevételek. Ez természetesen Kínára is igaz, azonban az ottani kisebb mozik kezdenek magukhoz térni a hibernációból és igyekeznek visszacsalogatni a nézőket, akiknek eddig otthon kellett maradniuk.

Hirdetés

A The Hollywood Reporter jelentése szerint 600 és 700 között van azoknak a moziknak a száma, amelyek újranyitottak (egyelőre csak a kisebb filmszínházak, a nagyobb moziláncok még várnak) és trükkös módszerrel próbálják megtölteni a termeiket: régebbi, nagy sikerű blockbustereket tűznek újra műsorra a következő napok, hetek során. Ilyen a négy Bosszúállók film, James Cameron Avatarja vagy éppen Chistopher Nolan két kultikus rendezése, az Eredet és a Csillagok között is. 

A közönségkedvenc darabok felmelegítése pedig elérheti a célját, legalábbis a múltban volt rá példa, hogy bejött már ez az elképzelés: 2012-ben a Titanic 3D-s kiadása körülbelül 145 millió dollárt termelt ebben a régióban, 2018-ban pedig Hayao Miyazaki 2001-es klasszikusa, a Chihiro Szellemországban 69 millió dollárt gyűjtött össze.

Ha elmúlt a veszély, ti beülnétek újra korábbi nagy sikerfilmekre a mozikba, hogy ezzel is elindulhasson az élet?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)