Hirdetés

Kemény bírságot kaptak a Halálos iramban 9 készítői egy tragikus forgatási baleset miatt

|

Később már ők is beismerték az egészségügyi és biztonsági hiányosságokat.

Hirdetés

Idén már a 10. részét leshettük a Halálos iramban franchise-nak, ami annyira nem is meglepő, hiszen még a mai napig is az egyik legnagyobb sikereként könyvelheti el a szériát a Universal Pictures. Persze a nagyobb hollywoodi produkciónál és az ilyen kaliberű filmek forgatása során sajnos könnyen jön a baj. A franchise előző, számozott 9. részét ugyanis egy olyan tragikus baleset árnyékolta be, amely részben a készítők és a stáb hibájának volt betudható.

Az incidens még a 2019-es júliusi forgatások során történt a Warner Bros. Hertfordshire-i stúdiójában, amikor egy kaszkadőr, Joe Watts, 8 méter magasból zuhant fejjel előre az alatta lévő betonozott talajra.

Hirdetés

A férfi koponyatörést szenvedett, amiben jelentős szerepet játszottak a készítők is, hiszen időközben egy már előre jól begyakorolt mutatvány megváltoztatása mellett döntöttek, viszont a biztonsági kötelek ellenőrzését elmulasztották, ráadásul a kaszkadőr alatt található szőnyeget sem mozdították el eszerint.

A BBC jelentései alapján a mostani tárgyalásokon a bíró óriási szerencsének tartotta azt, hogy a férfi életben maradt, ezzel egy időben pedig a Halálos iramban 9 produkciós cégére, a FF9 Picturesre egy 800 000 fontos (közel 350 millió forintos) pénzbírságot szabott ki. A cég a tárgyalások során elismerte, hogy hibázott, és elfogadta a bírságot.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)