Hirdetés

Homofób reklámban használták fel a Peaky Blinderst, kiakadtak az alkotók

|

Politikai hirdetésben kapott szerepet a Birmingham bandája, ráadásul engedély nélkül.

Hirdetés

Jövőre az Amerikai Egyesült Államok megint elnököt választ, és miközben a demokraták színeiben Joe Biden újraindulására számíthatunk, a republikánusok körében még nem dőlt el, hogy ki csap majd össze a Fehér Ház jelenlegi első számú emberével. A jelöltaspiránsok egyike Donald Trump korábbi támogatója, Ron DeSantis floridai kormányzó, aki nemrég egy reklámban állt bele egykori példaképébe.

A Twitteren futó hirdetés Trump azon kijelentését veszi célba, melyben ígéretet tesz az LMBTQ+ emberek megvédésére. A volt elnök vállalása egyáltalán nem meglepő, mert - mint arra a Movieweb is rámutatott - a közösség tagjainak egy része elkötelezett republikánus szavazó.

Hirdetés

A magát a radikálisnál is radikálisabb elnökjelölt szerepében feltüntető DeSantis erősen homofób klipjében a kormányzó eddigi eredményeit és céljait soroló újságkivágások, valamint az ő és politikája maszkulin mivoltát hirdető férfias karakterek váltogatják egymást. Néhány pillanatra a Birmingham Bandája központi figurája, Tommy Shelby (Cilian Murphy) is feltűnik Akhilleusz (Brad Pitt), Patrick Bateman (Christian Bale) és Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) társaságában.

Miután tudomást szereztek a fentiekről, a Birmingham bandája alkotói (a főszereplő Cilian Murphy, showrunner Steven Knight, valamint a Caryn Mandabach Productions, a Tiger Aspect Productions és a Banijay Rights) közleményt adtak ki, melyben elhatárolódtak DeSantis reklámjától, melynek készítői nem kaptak engedélyt arra, hogy akár csak egy képkockát is felhasználjanak. Kijelentették továbbá, hogy nem támogatják a videó narratíváját, valamint nem helyeslik, amiért ilyen kontextusban szerepeltetik a sorozatot. Azt egyelőre nem tudni, hogy jogi útra kívánják-e terelni a dolgot, azaz beperelnék-e DeSantist és csapatát.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)