Hirdetés

Hivatalosan is vége az írók sztrájkjának Hollywoodban, de a színészek még tüntetnek

|

99%-os támogatottság mellett egyezett meg a szakszervezet a filmstúdiókkal.

Hirdetés

Még szeptember végén számoltunk be arról, hogy a 148 nap, vagyis közel 5 hónap után sikerült megegyeznie a Writers Guild of America tagjainak a filmstúdiók képviselőivel. A szakszervezetbe tömörült forgató- és szövegkönyv írók nemcsak jobb béreket szerettek volna kiharcolni maguknak, hanem a mesterséges intelligencia felhasználását is szerették volna kordában tartani. Az erősödő streaming piac és az egyre több szolgáltató pedig csak tovább bonyolította az egész helyzetet, köszönhetően a rengeteg tisztázatlan szerződésnek.

A felek szeptember 25-én állapodtak meg a részletekben, amiket most sikerült ratifikálni: a szakszervezet beszámolója szerint a tagok 99 százaléka, vagyis csaknem 8500 ember szavazta meg az új szabályozást, ami szeptember 25-től visszamenőlegesen lép érvénybe.

Hirdetés

A különböző talk show-k munkálatai már akkor folytatódhattak, most pedig visszatérhetnek az írók többek közt az Andor második évadához, a készülő Penge filmhez, vagy épp a Grace klinika 20. évadához.

Ezzel együtt a stúdiók nem lélegezhetnek fel, a színészek szakszervezete (SAG-AFTRA) júliusban szintén csatlakozott a sztrájkhoz, velük azonban ezidáig nem sikerült megállapodni, így a forgatások még nem folytatódhatnak. Az írók képviselete elmondta, ahogy a színészek is kiálltak mellettük, ők is támogatni fogják a színészeket a következő hetekben az utcákon, hogy elérjék a céljaikat.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)