Hirdetés

George R. R. Martin még visszább repült volna az időben a Trónok harca: Sárkányok háza kezdetekor

|

40 évvel az első epizód előtt akarta elkezdeni a sztorit.

Hirdetés

A Trónok harca: Sárkányok háza első évada nem kevesebb mint 30 év cselekményét öleli fel, de ha emlékeztek még az első rész legelejére, ott egy jóval korábbi, nagyon fontos eseményt is láthattunk. A sorozat azzal kezdett, hogy elmesélte, Jaehaerys Targaryen királynak meg kellett neveznie örökösét, ő pedig nem az öröklési sorrendben előbb unokáját, elsőszülött fia leányát, Rhaenyst választotta, hanem férfi unokáját (kisebbik fia gyermekét), Viseryst.

Később ugyebár Viserys is hasonló helyzetbe került, és ő saját lányát, Rhaenyrát választotta, ezzel megpecsételte az egész Targaryen-ház sorsát, és elindította azokat az eseményeket, melyek a Sárkányok tánca néven ismert polgárháborúhoz vezettek. 

Penguin Random House-nak most George R. R. Martin elmondta, ő igazából még 40 évvel korábban indította volna el az egész sorozatot. Aemon és Baelon Targaryen történetét akarta volna így bemutatni a nézőknek. Ők Jaehaerys király fiai voltak, haláluk után kellett az uralkodónak végül külön megneveznie örökösét.

Hirdetés

Martin egészen pontosan a következőket mondta annak kapcsán, hogy véleménye szerint négy évtizeddel korábban kellett volna elkezdeni a Sárkányok háza első évadát:

"Mintegy 40 évvel korábban kezdtem volna el a sorozatot egy Az örökös és a tartalék című epizóddal, amelyben még él Jaehaerys két fia, Aemon és Baelon. Itt láthattuk volna barátságukat, egyben rivalizálásukat is, ahogy egymásnak feszül a nagy ház két ága."

Jaehaerys királynak már itt is meg kellett hoznia egy döntést, mivel Aemont megölte egy számszeríjász. Két lehetőség állt az uralkodó előtt: az éppen meghalt idősebb fiának fiatal lánya, vagy a második fia, aki maga is felnőtt férfi már, és vannak saját fiai.

Ez egy akkora szelete a nagy Targaryen történelemnek, hogy gyakorlatilag egy teljes évadot rászánhattak volna, végül azonban másként döntöttek.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)