Hirdetés

Ezeket a filmeket sem fogjuk hamar látni: sorra állnak le a forgatások a sztrájk miatt

|

Vannak azonban olyan projektek is, amelyek munkálatai zavartalanul folynak tovább. Mutatjuk, mi a helyzet most.

Hirdetés

Utoljára 1960-ban fordult elő, hogy Hollywood színészei és forgatókönyvírói egyszerre sztrájkoljanak, ám miután a filmstúdiók és streamingszolgáltatók képviselői, valamint a céhek (ezek tulajdonképpen a szakszervezetek megfelelői) között tárgyalások eredménytelenül zárultak, most épp megismétli magát a történelem.

A többek között a mesterséges intelligencia felhasználásával kapcsolatos tervek miatt is tiltakozó színészek elvárásait a Disney ügyvezetője irreálisnak nevezte, és ugyanezt mondta a forgatókönyvírókról is. Ráadásul szerinte a lehető legrosszabb az időzítés, mivel még mindig a koronavírus-járvány utóhatásait nyögi az ipar, és emiatt mindenkinek árt a sztrájk.

Iger a CNBC-nek nyilatkozva kiemelte, hogy a rendezők céhével sikerült megállapodniuk, és ugyanerre törekedtek előbb az írók, majd a színészek szakszervezetével is, ám sajtóértesülések szerint a filmstúdiók szándékosan húzzák az időt, arra játszva, hogy a sztrájkolók jövedelem híján felélik a tartalékaikat, és végül nem marad más választásuk, mint elfogadni a számukra kedvezőtlen ajánlatot.

Hirdetés

Bármi is lesz a vége, a munkabeszüntetés hatásai már most éreztetik magukat, a színészek nem vesznek részt a promóciós eseményeken, vagy ha mégis, akkor demonstratív jelleggel kivonulnak, miként az Oppenheimer stábja is tette a díszbemutatón. Kihagyják az olyan eseményeket, mint a július 20-án kezdődő San Diego Comic-Con, és persze ami a legfontosabb, nem forgatnak.

Ahogy várni lehetett, a sztrájk bejelentését követően sorra érkeznek is a hírek a szünetelő produkciókról: kényszerpihenőt tart a Beetlejuice 2, a Deadpool 3, a Gladiátor 2, az élőszereplős Lilo és Stitch, a Mission Impossible - Leszámolás - Második rész, a Mortal Kombat 2 és a Venom 3, de ugyanerre a sorsra jutott Brad Pitt különleges körülmények között készülő Forma-1-es filmje is a The Hollywood Reporter beszámolója alapján.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Noha ez azt jelenti, hogy az említett produkciók biztosan csúszni fognak a tervezett premierjükhöz képest, lesznek azért olyan filmek, sorozatok, amelyek időben el fognak készülni, bármeddig is tartson a sztrájk. Ilyen például a Sárkányok háza most is forgó második évada, amit nagyrészt brit színészek közreműködésével készül.

Őket az Equity szakszervezet képviseli, és tilos csatlakozniuk a SAG-AFTRA által kezdeményezett munkabeszüntetéshez. Hasonlóképpen folytatódik az FX Alien sorozatának előkészítése Thaiföldön a Variety szerint, s bár vannak a stábban SAG-AFTRA tagok is, azokat a jeleneteket gond nélkül fel tudják venni, amelyekben ők nem szerepelnek, tehát szükségtelen teljesen leállítani a produkciót.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)