Hirdetés

Ezek a filmek mentették meg Gary Oldman életét

|

Nem volt egyszerű helyzetben a színész, akit a lehető legjobbkor találtak meg a szerepek.

Hirdetés

Minden bizonnyal többeknek is ismerősen cseng az angol színész, író, és rendező, Gary Oldman neve, aki sokak számára talán a Harry Potter-filmek Sirius Blackjeként, vagy épp A sötét lovag-trilógia James Gordonjaként vált ismertté. Mind a két szerep jelentős hatást gyakorolt a filmes karrierjére, nem mellesleg az akkor 42 éves Oldman a válása után egyedüli szülőként nevelte a gyermekeit, ami akkoriban jelentősen megnehezítette számára a munkát is.

Egy legutóbbi vele készített interjú során arról beszélt, hogy rengeteg lehetőséget utasított vissza azért, hogy a lehető legtöbb időt tölthesse a gyermekeivel.

Hirdetés

Éppen ezért a Harry Potter-es és a batmanes szerepei a legjobbkor jöttek, ugyanis nem csak hogy megélhetést biztosítottak a számára, de lehetővé tették azt is, hogy a gyermekeivel maradhasson. Erről egészen pontosan úgy nyilatkozott:

"42 évesen arra ébredtem, hogy elváltam, és rám maradt a két fiam felügyeleti joga is. Ez már önmagában is nehéz volt, ráadásul történt egy váltás a filmiparban is, ami azt eredményezte, hogy egyre több produkciót forgattak Magyarországon, Budapesten, Prágában, Ausztráliában, tudod, ezeken a helyeken. Hála Istennek a Harry Potterért. Én mondom, ez a kettő - a Batman és a Harry Potter - tényleg megmentettek, mert ezek azt jelentették, hogy a lehető legkevesebb munkát tudtam elvégezni a legtöbb pénzért, miközben otthon lehettem a gyerekekkel."

A Harry Potter és A sötét lovag-trilógia során a színész egyértelműen a karrierje csúcspontjára emelkedett, és bár mostanra úgy tűnik, hogy visszavonulót fújt, azért igen szép portfólióval büszkélkedhet. Az évek során három Oscar-jelölést is kapott, amiből egyet sikerült is díjra váltania A legsötétebb órában nyújtott szerepléséért, mint Winston Churchill.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)