Hirdetés

A Marvel azt ígérte, hogy lassít, de a Disney tervei nem ezt mutatják

|

A Disney vezérigazgatója, Bob Iger elárulta, hogy mennyi filmmel és sorozattal fog jelentkezni a Marvel Studios évente.

Hirdetés

Amikor Bob Iger tavaly magyarázkodott a Marvelek bukása miatt, azt is megerősítette, hogy visszavesznek a projektek számából, ami szerinte azt követően vált kezelhetetlenné, hogy 2020-ban Bob Chapeket nevezték ki ügyvezetőnek. Ez a visszafogottság idén abban nyilvánult meg, hogy idén csak a Deadpool & Rozsomákot mutatják be a mozikban, semmi mást, és a Disney+-ra fejlesztett tartalmak tempóját is csökkentették (egyelőre csak az Agatha érkezése tűnik biztosnak). 

Jövőre viszont felpörög a gépezet: jön az Amerika Kapitány: Szép új világ, az új Fantasztikus Négyes és a Thunderbolts is, míg sorozatok tekintetében a Daredevil: Born Againre biztosan számíthatunk. Iger legújabb nyilatkozata pedig arra utal, hogy másképp értelmezik a lassítást.  

Hirdetés

Az elnök elmondta a Disney negyedéves eredménybeszámolóján, hogy lassan csökkenteni fogják a tartalmak mennyiségét: a korábbi négy helyett valószínűleg évi két tévésorozatra váltanak, a mozikba szánt produkciókat pedig évi négyről kettőre, legfeljebb háromra redukálják. Iger szerint ez része a Disney általános stratégiájának, amely a gyártás csökkentésére és a minőségre való összpontosításra irányul, és ez különösen igaz a Marvelre. Az igazgató úgy fogalmazott, hogy 2025-ben lesz néhány jó filmjük, majd egy újabb Bosszúállók felé tartanak, ami miatt rendkívül izgatottak:

"Összességében nagyszerűen érzem magam a tervezettel kapcsolatban. Ez olyasvalami, amire egyre több és több időt szánok. Hatalmas bizodalmam van a csapatban, és az IP, amit kiaknázunk, beleértve az összes folytatást, amit készítünk felülmúlhatatlan."

Iger hozzátette, hogy a WandaVízió spin-off szériáját, az Agathát is magában foglaló sorozatos felhozatal egy része "alapvetően a múltban a mennyiség növelésére irányuló vágy maradványa", valamint a beszámoló során azt is kihangsúlyozta, hogy igyekeznek egyensúlyban tartani a folytatásokat és az eredeti ötleteket, de jelenleg inkább a franchise-okra összpontosítanak jobban. A balanszolásra példaként felhozta a Thunderboltsot az új IP-k oldalán, valamint az új Amerika Kapitányt és a Deadpool & Rozsomákot a folytatásokén. 

Persze még mindig rengeteg a kérdőjel a Marvel felhozatala körül, elég csak az új Penge filmre gondolni Mahershala Ali főszereplésével, amelyről alig tudni valamit, pedig 2025-re lőtték be, de legalább már tisztában vagyunk vele, hogy mik a Marvel Studios/Disney tervei a jövőre nézve. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)