Hirdetés

A Mandalorian kirúgott színésze szerint a kettős mércéről árulkodik Whoopi Goldberg eltiltása

|

Úgy tűnik, Gina Carano szerint nem volt fair, hogy Whoopi Goldberggel ellentétben ő nem kapott második esélyt botrányos kijelentései után.

Hirdetés

Azt valószínűleg mindenki üdvözli, hogy a szórakoztatóipar igyekszik kivetni magából az olyan, egyértelműen problémás személyiségeket, mint a #MeToo mozgalom történeteinek gyakori főszereplője, Harvey Weinstein, az viszont már sokkal több vitát szül, hogy a szakmából száműzhetnek-e valaki problémás kijelentései miatt.

A téma körüli diskurzust újra felhevítette Whoopi Goldberg kisebb botránya, akit rövidebb kényszerpihenőre küldtek egy, a holokauszttal kapcsolatos megszólalása miatt. Az ügyet most a korábban sokkal rosszabbul járt Gina Carano is kommentálta, aki szerint kettős mércét alkalmaznak a nagy médiacégek.

Hirdetés

A színésznő egy Twitter-bejegyzésben jól láthatóan arra utalt, hogy kolléganőjével sokkal elnézőbben bántak, mint vele a Lucasfilmnél. Míg Caranóval a Twitter-bejegyzései által kiváltott online botrány kirobbanása után nem sokkal megszakította a munkakapcsolatot a Star Wars ügyeit egyengető cég, a Mandalorianban betöltött szerepe mellett spinoff-sorozatát is kukázva, addig az Apáca show sztárja megúszta egy rövidebb felfüggesztéssel.

A két helyzetet többen is összehasonlították a közösségi médiában, mivel a Goldberg műsorát sugárzó ABC anyavállalata is a Disney, ezzel a logikával pedig úgy tűnik, Carano is egyetért. Egy következő bejegyzésben igyekezett emlékeztetni az ellene felhozott vád - azaz, hogy antiszemita lenne - hamisságára.

"Szeretnék szeretetet és áldást küldeni a zsidó közösségnek. Mikor lejárattak, félreértettek, és töröltek, egy zsidó ember, Ben Shapiro volt, aki megkeresett, és rákérdezett, hogy szeretnék-e beszélni róla. Talán Whoopi Goldberg is beszélhetne Bennel. Beszélgetést a törlés helyett!"

- írta.

Persze, ahogy többen rámutattak, Carano és Goldberg hozzáállásában alapvető különbségek voltak, míg a Mandalorian Cara Dune-jét alakító színésznő soha nem kért bocsánatot azoktól, akiknek bántó lehetett valamelyik tweetje, kollégája még aznap elnézést kért.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)