Hirdetés

A Loki 2. évada eredetileg teljesen más befejezést kapott volna

|

Mi kifejezetten örülünk, hogy végül azt a szezonzárót kaptuk, amit a Disney+-on láthattunk.

Hirdetés

A következő sorok masszívan spoileresek lesznek a Loki tévésorozat második évadának befejezése kapcsán, szóval ha nem láttátok még az új szezont, akkor előbb mindenképp pótoljátok - higgyétek el nekünk, megéri. A nagy fináléban Loki gyakorlatilag a "történetek istenévé" vált, ugyanis átvette az időfonó nevű gépezet helyét, és szó szerint az ő kezében futnak össze a multiverzum egyes idővonalainak, világainak szálai. Ezzel a tettével megmentette a multiverzumot, ugyanakkor bebiztosította, hogy soha többé nem látja barátait. 

Érzelmes és remek befejezés volt ez, de korábban másféle évadzáróra is gondoltak az alkotók. A Marvel Studios: Assembled - The Making of Loki season 2 című werkfilmből ugyanis kiderült, hogy eredetileg teljesen más lezárást terveztek a szériának.

Hirdetés

Aaron Moorhead társrendező a következőket mondta el mindezek kapcsán: 

Volt egy vázlat a forgatókönyvből a sorozat legvégéről. És a probléma az volt, hogy ebben a vázlatban Loki nem pusztította el az időfonót. Megmentette a fonót az összeomlástól, majd felkerült a trónra. Mindannyian tudtuk, hogy valami történt, csak azt nem tudtuk, hogy mi. Mert olyan volt, hogy megpróbálja megmenteni a fonót, megkapja a trónt, meg mindent. Ezzel az volt a gond, hogy nem volt meg az áldozat, de ekkor rájöttünk a megoldásra: miért nem pusztítja el inkább a fonót, hogy akkor át kelljen vennie a fonó hatalmas felelősségét? Semmit sem kap mindettől. Ez most annyira nyilvánvalónak tűnik, pontosan ez tűnik a helyes választásnak. De az egy vízválasztó pillanat volt a fejlődésében, amikor ráébredtünk, hogy Lokinak el kell pusztítania a fonót, és át kell vennie annak helyét".

Tényleg nem lett volna túlzottan kerek a lezárás úgy, hogy Loki átveszi valamiért az időfonó helyét, holott maga az időfonó is működik tovább. Sokkal érthető lett a befejezés így, hogy a fonó menthetetlen, és Lokinak nincs más választása, mint vagy feláldoz mindent, vagy saját magát zárja el örökké a szeretteitől. 

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)