Hirdetés

Bemutatkozott a Zen Studios új játéka, amely nem flipper

|

Ezúttal másik műfajban mutatja meg a magyar stúdió, hogy mire képes.

Hirdetés

Alig több mint egy éve történt, hogy a Pinball FX és Zen Pinball (attól függ, melyik platformot nézzük) sorozatairól ismert Zen Studios is a játékipar telhetetlen kis gömböcének bendőjében végezte. A hazai lányok és fiúk az Embracer Groupon belül a Saber Interactive-ba tagozódtak be, majd rögvest el is kezdtek dolgozni a flipperjátékok következő generációját, amelyben amely már battle royale móddal kacérkodik.

De mint kiderült, a stúdió más irányba is kacsintgat, és igazság szerint nem is ez lenne az első alkalom, hogy egy kicsit elszakadnak az ide-oda pattogó fémgolyóktól. Emlékezzünk csak vissza a Dread Nautical és CastleStorm II című alkotásokra tavalyról, vagy a meglepően jól sikerült Operencia: The Stolen Sun szerepjátékra.

Hirdetés

A csapat készülő újdonsága a Circus Electrique címet viseli, és a legegyszerűbben talán a sztoriközpontú szerepjátékok, a taktikai játékok és a menedzserjátékok keverékeként írható le, méghozzá cirkuszi környezetbe helyezve a viktoriánus Londonban, aminek a tetejére még ráhúztak egy rétegnyi steampunk mázat.

Az egyelőre csak nagy vonalakban vázolt történet szerint teljesen átlagos londoni polgárok egyik napról a másikra kegyetlen gyilkosokká válnak és egy csapatnyi különleges képességgel rendelkező cirkuszi előadón (például bohócok, tűznyelők és erőművészek) múlik, hogy lehet-e még ebből valamiféle happy end. Aki nem ért a szép szóból - és kevesen lesznek ilyenek - azokat körökre osztott harcok során páholhatjuk el.

Eközben viszont a cirkuszi társulatról is muszáj gondoskodnunk, emiatt fontos, hogy sikeres és jól jövedelmező előadásokkal szórakoztassuk a még eszüknél maradt londoniakat. Az eredmény ugyanannyira múlik az artisták képességein, mint azon, hogy mennyire jönnek ki egymással, és úgy általában milyen a morál (a játékban ezt a devotion, vagyis az elhivatottság szintje jelzi)

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

A Circus Electrique 2022 folyamán jelenik meg minden releváns platformra, tehát PC-re (a Steam és az Epic Games Store kínálatában is elérhető lesz), Playstation 4-re, PlayStation 5-re, Xbox One-ra, Xbox Series X|S-re, valamint Nintendo Switchre. Felkeltette az érdeklődéseteket?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)