Hirdetés

Valójában miért van kinyújtva a Fallout-féle Vault Boy hüvelykujja?

|

Van rá egy elég elterjedt és igazából teljesen logikus teória, amely a Fallout sorozatban is felbukkant. De vajon tényleg ez az eredete?

Hirdetés

Szögezzük le már az elején: betonbiztos megfejtéssel nem tudunk szolgálni, van azonban egy teljesen logikus teória arra, hogy miért néz ki a Fallout játékokból ismert Vault Boy úgy, ahogy. Nevezetesen miért van kinyújtva a hüvelyujja és közben miért van becsukva a bal szeme. 

Ez a teória pedig a következő: ha megtörténik melletted a katasztrófa, vagyis egy atomrobbanást látsz, akkor abban az esetben, ha a hüvelykujjaddal teljesen ki tudod takarni a bomba után keletkezett gombafelhőt, biztonságban vagy, a sugárzás nem ér el hozzád. Ellenkező esetben pedig nyilván megszívtad. Ha láttad már a Fallout tévésorozatot, akkor pontosan tudod, hogy az első részben, nem sokkal az atomtöltetek becsapódása előtt az egyik főhős, a később ghoullá változó Cooper Howard pontosan ugyanezt a metódust mesélte el a kislányának.

Hirdetés

De vajon tényleg emiatt lett a Vault Boy olyan, amilyen? Ahogy említettük, hivatalos megerősítés egyelőre nem érkezett ennek kapcsán, de amíg a Bethesda esetleg a jövőben elő nem áll egy hivatalos magyarázattal, a fentebb említett jelenet erős utalás, de azért hivatalos megerősítésnek nem tekinthető. Az utóbbi években többször cáfolták már, hogy erre utalt a játék kabalafigurájának dizájnja,  Brian Fargo fejlesztő, az 1997-es Fallout executive producere szerint például Vault Boy simán csak kacsint, és pozitív hangulatot testesít meg.

Egyébként a való életben tényleg tanítják ezt a hüvelykujjas szabályt egyes vegyvédelmi tanfolyamokon, de a mentősök és katasztrófavédelmisek is használni szokták, hogy megbecsüljék a biztonságos távolságot kisebb robbanásoktól - de semmiképp sem egy atombomba gombafelhőjétől.  

Ti mit gondoltok, mi volt az inspiráció, amikor megalkották Vault Boyt?

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)