Hirdetés

Tervezett egy autófestést, 8000 évre kitiltották a Forza Horizon 5 egyik játékosát

|

Nem tetszett a Turn 10 Studiosnak a kreatív dizájn.

Hirdetés

A Forza játékokban az a legjobb, hogy sokféleképp játszhatjuk őket: akkor is jól szórakozhatunk, ha a legkisebb részletekig finomhangolnánk járgányainkat, és akkor is, ha csak a versenyzés része érdekel minket. Aki különleges festést szeretne, de nincs ideje, kedve, vagy kellő kreativitása alkotni, más játékosok műveiből is válogathat - feltéve, hogy a cenzorok nem ítélik sértőnek egyik-másik dizájnt.

Egy játékos úgy gondolta, jó ötlet lesz az autóján ötvözni a KFC dizájnját Kim Dzsongun koreai diktátor arcképével és néhány márka kreatív átnevezésével. A Turn 10 Studios ellenőrei másképp látták.

Hirdetés

Nem tudni, hogy pontosan melyik elem, vagy netán az elemek összessége eredményezte-e a bant, de az illető 9999. december 31-éig nem játszhat online. Elképzelhető, hogy a #SendNukes hashtag, a Nike Nuke-ra átírt logója, a New Balance-t helyettesítő Nuke Balance, a Pirelli logóra hajazó Pyongyang felirat (ez Észak-Korea fővárosa, Phenjan angol átírata), netán a két Korea közti határra utaló Parallel 38, vagy konkrétan a vezér arcképe volt-e a ban kiváltó oka.

A teljes Forza sorozatra, valamint a Forza játékokhoz kapcsolódó netes felületekre, streamekre és fórumokra vonatkozó szabályok szerint zéró tolerancia vonatkozik a gyűlöletbeszédre, az erőszakos cselekedetekre, az obszcén képek megjelenítésére, illetve a csalásra, továbbá nem lehet a felhasználói tartalmakban sértő kifejezés vagy gesztus, tilos mások zaklatása és bántalmazása, a meztelenség és szexuális tartalmak ábrázolása, az önsértés bátorítása, bizonyos közismert egyének, szervezetek vagy események megjelenítése, önkényuralmi jelképek feltüntetése, sőt, a listán szerepel, hogy a kisteherautókra nem szabad felfesteni az "ingyen cukorka" vagy "ingyen akármi" kifejezéseket. Ne gondoljátok, hogy ez alaptalan.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Szóval egyfelől érthető a döntés, nem kell, hogy a politika olyan videojátékokban megjelenjen, ahol semmi helye, ráadásul ez sértőnek is tekinthető az észak-koreai rendszer vezetői és hívei számára. Az már talán csak részletkérdés, hogy ők a játékon belül egyáltalán nem találkozhatnak vele, az interneten meg bizonyára csak a cenzorok látják. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)