Hirdetés

Jön a Pope Simulator, amiben katolikus egyházfőként küzdhetünk a világbékéért

|

Realisztikus politikai stratégiát ígérnek nekünk, de azért bizonyos tekintetben a pápa egy feltápolt mágus lesz a Pope Simulatorban.

Hirdetés

Emlékeztek még a tavaly decemberben bejelentett Jézus Krisztus szimulátorra, az I Am Jesus Christra? Nos, akkor azt hittük, hogy ennél magasabbra már nem fog kúszni egyhamar a szemöldökünk, most viszont itt van a Pope Simulator, ami a jelek szerint tényleg hű lesz címéhez: egy realisztikusnak ígért pápaszimulátorról van szó, ami bármennyire is fura ötlet, az alkotók szerint cseppet sem vicc, egy teljesen komoly politikai-stratégiai szimulátorról van szó, ami pont ezért tűnik igazából nagyon érdekesnek. 

Hirdetés

Habemus papam

Maga a játék a pápaválasztó konklávé napján veszi kezdetét, mikor a bíborosok eldöntik, ki legyen a katolikus egyház új feje. Spoiler: ezek bizony mi leszünk. Egy kis simsezés után (részletesen testreszabhatjuk például pápai címerünket is, amely nem csak az esztétikum miatt érdekes, ugyanis fontos módosítókat kapnak tőle alaptulajdonságaink) már bele is foghatunk az egyház irányításába, és Isten bárányainak terelgetésébe. 

Fontos megjegyezni, hogy bár a játék hiperrealisztikus politikai szimulációt ígér, azért bizonyos elemei nem sokban különböznek attól, mintha Harry Pottert, Gandalfot, vagy bármelyik másik híresebb varázslót irányítanánk; mindösszesen annyi a különbség, hogy a manát itt hitnek hívják, hitpontjainkat pedig imádsággal tölthetjük fel újra.

"A papa mögött nem áll katonai vagy gazdasági hatalom, de más módokon mégis komoly hatást gyakorol a világra, ez az 1980-as években kézzelfoghatóvá vált, mikor a kommunista rendszer összeomlott Lengyelországban."

- mondta Mateusz Zawadzki, a játékot kiadó Ultimate Games ügyvezető igazgatója, nyilatkozata pedig nagyjából előre is vetíti, mire számíthatunk a játékmenet folyamán: zarándoklatokat szervezünk majd, törekszünk a világbékére, megpróbáljuk megoldani, vagy legalábbis mérsékelni a nagy nemzetközi konfliktusokat, és mindemellett csak úgy mellékesen folyamatosan növeljük a Vatikán stratégiai befolyását. Kérdés, hogy mennyire lesz esetleg bátor a Pope Simulator, meri-e feszegetni az olyan kényesebb kérdéseket is, mint például az azonos neműek házassága, vagy a születésszabályozás. 

Mágia vagy csodatétel? 

Okkal említettem meg a klasszikus mágusokat, ugyanis a játékbeli pápa sok szempontból olyan lesz, mintha egy varázshasználó karaktert alakítanánk a D&D világában, aki minden pontot Intelligence-re pakolt: fejleszthető speciális képességekkel rendelkezik, skilljeit pedig a gyakorlatilag manaként működő hit felhasználásával pattinthatja el. Hitünket megoszthatjuk a tömeggel, és áldásokat is szórhatunk, de ezzel nem árt majd csínján bánni, ugyanis mások hitének erősítése mellett ezzel párhuzamosan saját magunkat gyengítjük. A fejlesztők ígérete szerint minden döntésünknek, amely megváltoztatja a világ sorsát, meglesz a saját ára - jelentsen ez bármit is. 

Cseppet sem véletlen egyébként, hogy nem sokkal a korábban említett Jézus Krisztus szimulátor után bukkant fel a Pope Simulator, ugyanis a megváltó életét feldolgozó játékot kiadó PlayWay SA a pápaszimulátor mögött álló Ultimate Games weboldala szerint az egyik "komoly befektetője" a cégnek. Ki tudja, ezekből az összefonódásokból legközelebb milyen furcsa kreáció születik, a Keresztelő János ritmusjátéktól egy vidéki tiszteletes kalandos mindennapjait feldolgozó szerepjátékig sok ötletünk lenne, és valószínűleg kreativitásnak nincsenek híján az I Am Jesus Christ és a Pope Simulator alkotói sem. 

Egyelőre nem tudni, hogy mikor és milyen árazással érkezhet majd meg a Pope Simulator, de a játék Steam oldalán már kívánságlistára rakhatjátok azt. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)