Hirdetés

Nem kedvelik a Palworldöt az állatvédők, de szeretnének segíteni, hogy a vegán játékosok etikusan játszhassák

|

Az állatok jogaiért küzdő PETA is megszólalt a Palworld kapcsán.

Hirdetés

Már évtizedek óta számolni lehet azzal, hogy ha megjelenik egy játék, amiben állatok vagy állatszerű lények szerepelnek, a PETA közleményt ad ki, melyben jellemzően elítéli az erőszakot és a kegyetlen bánásmódot. Ettől ugyan a valódi állatoknak se jobb, se rosszabb nem lesz, de legalább szem előtt tud maradni a szervezet, és irányulhat némi figyelem a fontos ügyeikre, céljaikra.

Ők sem tehették meg, hogy ne kommentálják a Palworldöt, amiben elkerülhetetlen, hogy néhány cuki lényt lemészároljunk, fogságba ejtsünk, munkába állítsunk, esetleg elfogyasszunk. Ugyanakkor még ha nem is lettek rajongói, nem követelik a játék betiltását, sőt, felvetették, hogy vegánoknak szóló tanácsokkal segítenék azokat a játékosokat, akik játszanának, de nem bírják látni az állatok szenvedését.

Hirdetés

Az Insider Gaming megkeresésére válaszolva a PETA egyik alelnöke, Elisa Allen az alábbit nyilatkozta:

"A PETA már sok Palworld-rajongótól hallott arról, hogy nem kívánják megenni a paleket, és szeretnének egy vegán kézikönyvet a játékhoz. Végül is Veganuár van, és a játékosok szeretnék azzal segíteni az állatokat, hogy a játék világában és azon kívül is vegán módon étkeznek."

Nem lenne példa nélküli egy ilyen kézikönyv, 2020-ban a hasonlóan sikeres Animal Crossing: New Horizons kapcsán jelentettek meg egyet. A nyilatkozat meglepően szűkszavú volt, X-en pedig csak egy rövid videóval szörnyülködtek, de nem lehetetlen, hogy hamarosan bővebben foglalkoznak a témával. Várjuk érdeklődve.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)