Hirdetés

Ezeket a sokkoló jeleneteket kellett cenzúrázni a Martha is Dead PlayStationös változataiban

|

Kiderült, pontosan miből maradnak ki azok, akik a horrorjátékot valamelyik PlayStation konzolon szeretnék élvezni.

Hirdetés

Ritkán esik meg, hogy egy játék annyira durva jeleneteket tartalmaz, hogy a fejlesztők cenzúrázni kénytelenek valamely országban vagy platformon, a Martha is Dead viszont eredeti formájában nem jelenhet meg PlayStationre, mivel a Sony cenzorai visszadobták. A Valve-nak és a Microsoftnak nem volt kifogása, ők simán átengedték a legdurvább jeleneteket is.

A fejlesztők elmondták, nagyon segítőkész volt a PlayStation platformok tulajdonosa, és ugyan így is halasztani kellett a bolti példányokat, mindent megtett azért, hogy a lehető legkevesebbet kelljen várniuk a játékosoknak.

Hirdetés

Az amerikai IGN részletezte, melyek voltak a Martha is Dead azon pillanatai, amiket a Sony letiltott - csak az olvasson tovább, akinek van ehhez idegzete.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

A játékban kettő jelenetet úgy módosítottak, hogy azok ne legyenek interaktívak: az egyikben a játékos által irányított karakter levágja egy nő arcát, egy másikban pedig felnyitja egy hölgy méhét egy ollóval. Emellett ki kellett vágni egy beszélgetést, amiben maszturbálást emlegetnek, de a fejlesztők szerint itt pusztán azért volt szükség a cenzúrára, mert a dialógus egy elmegyógyintézetben zajlott.

A játékosok PS4-en és PS5-ön úgy is dönthetnek, hogy az említett jeleneteket, illetve további kettőt (az egyikben vetélés, a másikban öngyilkosság látható) egyáltalán nem akarnak látni, ezt az indításkor szabhatják meg.

A fejlesztők igyekeztek megnyugtatni mindenkit, hogy a változások ellenére ugyanazt a történetet tudják elmesélni, amit szerettek volna, és a szükséges módosításoknak nem látta a játékélmény a kárát. A Martha is Dead ma jelent meg, Metacritic-en a PC-s változat 79 ponton áll, a konzolosok valamivel rosszabbul.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)