Jack Keane

Jack Keane kép

Az ezredforduló óta sokan temették már a point-and-click kalandjátékok műfaját, mondván, a kilencvenes években még hatalmas népszerűségnek örvendő játékok felett rég eljárt az idő, hiszen ma már más szelek fújnak… Szerencsére nem minden játékos és fejlesztő gondolja ezt így, és a mai napig születnek figyelemreméltó alkotások - köztük olyan kitűnő művek is, amelyek jó eséllyel menthetik meg a nagyszerű stílust az enyészettől. Ez utóbbiak közé tartozik a német Deck 13 stúdió alkotása, a Jack Keane, amely bevallottan a LucasArts legendás Monkey Island sorozatát szeretné megidézni jellegzetes hangulatával, látványvilágával és kissé morbid, de mindvégig remek, olykor pedig egészen a sírógörcsig nevettető humorával. Még a játék helyszínéül szolgáló parányi sziget is a nagy klasszikust idézi, de ahogy belemélyedünk a Jack Keane világába, szerencsére nem kell azt éreznünk, hogy egy Monkey Island koppintással van dolgunk, mert a fejlesztők saját ötleteikkel fűszerezve egészen egyedivé tették a játékot. A Jack Keane nem őrületesen bonyolult fejtörőkkel vagy filozofikus gondolatokkal szeretné elkápráztatni a közönséget, hanem sokkal inkább a könnyed szórakoztatásra helyezi a hangsúlyt abszurd humorával, zseniálisan megírt dialógusaival és jópofa, rajzfilmes - mégis aprólékosan kidolgozott - grafikájával. Ennek megfelelően a történetünk is nélkülöz minden komolyságot. A sejtelmes nevű Dr. T. ördögi tervet eszel ki a virágkorát élő Brit Birodalom megdöntésére: kitenyészt egy mutáns növényfajt, ami képes elpusztítani a világ összes teaültetvényét, így a brit alattvalók kénytelenek lesznek behódolni. A királynő az őrült tudós után küldi egyik ügynökét, Montgomery-t, akit hősünk, Jack Keane kapitány szállít hajóján Tooth Island szigetére, hogy az ügynök tragikus halála után végül egyedül (később bájos kedvesével az oldalán) szálljon szembe Dr. T.-vel. Az ötletes, jópofa kalandok során gyakran kerülünk olyan döntések elé, amelyek egész más irányba vihetik a cselekményt, ezért a mintegy 15-20 órás játékot akár többször is újrajátszhatjuk. A Jack Keane 2007 decemberében jelent meg PC-re.


Jack Keane DEMO

Hír | 2008.02.13 15:50

Kalandorok, figyelem! Végre megjelent a német Deck 13 humoros és fordulatos kalandjának angol nyelvű demonstrációja.

Jack Keane - Már Amerikában is

Hír | 2008.02.11 12:46

A karácsonyi szezon egyik méltatlanul elhanyagolt gyöngyszeme volt a Jack Keane, mely az Újvilágot készül meghódítani.

Jack Keane - Teszt

Teszt | 2007.12.15 17:00

Ha igazán jó Point 'n Click kalandjátékra vágyunk, melynek humora még az edzettebbek rekeszizmát is megizzasztja, akkor a Lucas Arts termékeit érdemes keresni a polcokon. Talán éppen ezért érthető, hogy az említett cég alkotásainak hangulatával próbálják megnyerni kegyeinket a Jack Keane fejlesztői.

[MOVIE] Jack Keane

Hír | 2007.10.09 14:19

Mindig öröm, a néhány éve még haldokló, ám az utóbbi időben lassan erőre kapó kalandműfaj egy-egy képviselőjét látni.

Megnyílt Jack Keane honlapja

Hír | 2007.04.13 16:58

Végre bárki megtekintheti a Jack Keane nevű ígéretes point'n'click kalandjáték hivatalos honlapját. A játékot a német Deck13 fejleszti.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)