Hirdetés

Warhammer-rajongó vagy? Akkor ezeknek a bejelentéseknek örülni fogsz

|

Új játékokat, kiegészítőket, friss tartalmakat és ajándékokat is hozott a 2024-es Warhammer Skulls.

Hirdetés

Karnyújtásnyira vagyunk már csupán a nagyszabású, nyáreleji videojátékos eseményektől, június első felében egymást érik majd a konferenciák (itt megtalálod mindet), és nem kétséges, hogy nagyot kell villantania annak a csapatnak, amelyik feltűnést szeretne kelteni játékával a Summer Game Fest, az Xbox Games Showcase, a PC Gaming Show és a Ubisoft Forward forgatagában.

De az is eredményes taktika lehet, ha ahelyett, hogy bedobnák a jobb sorsra érdemes alkotásokat a darálóba, a vihar előtti csendet kihasználva egy dedikált rendezvényen mutatnák be őket. Így tett a Warhammer, a Warhammer 40,000 és más népszerű licencek mögött álló Games Workshop is, amely közel 45 percben prezentálta partnereivel együttműködve, hogy milyen újdonságoknak örülhetnek a Warhammer-rajongók.

Ezzel párhuzamosan minden jelentősebb digitális piactéren tematikus vásárok kezdődtek, érdemes felkeresni őket, mert jó eséllyel olcsóbban tudjátok most megvásárolni a korábban kiszemelt játékokat. Sőt mi több, némelyikért (Talisman: Digital Edition, Warhammer 40,000: Gladius - Relics of War) még fizetnetek sem kell.

Hirdetés

E rövid kitérő után kanyarodjunk vissza a 2024-es Warhammer Skulls fontosabb bejelentéseihez, ezeket alább foglaltuk össze és rendeztük könnyen áttekinthető formába. A linkek szokás szerint trailerekhez vagy releváns hírekhez vezetnek, a cikk végére görgetve pedig vissza is nézhetitek a teljes Warhammer Skulls Showcase-t.

  • Kétségkívül a szeptember 9-én PC-re, PS5-re és Xbox Series X|S-re is megjelenő Warhammer 40,000: Space Marine 2 volt a műsor legnagyobb durranása, melynek friss előzetese a Saber Interactive műhelyében formálódó akciójáték multis aspektusait helyezte előtérbe. Háromfős kooperatív (Operations), illetve hatfős kompetitív (Annihilation, Seize Ground, Capture & Control) módokról és választható karakterosztályokról rántották le az alkotók a leplet, továbbá bemutatkoztak a játék mindenféle extrával megpakolt különleges kiadásai is.
  • Kapunk idén (valamikor októberben) egy másik űrgárdistás játékot is a Warhammer 40,000 Space Marine VR: Defenders of Avarax képében, az egyetlen bökkenő, hogy kizárólag a Zero Latency VR létesítményeiben találkozhatunk vele. Magyarországra sajnos egy sem jutott a jelenleg üzemelő 93-ból, a legközelebbihez Bécsbe kell utaznunk.
  • Tavaly még csak az alfát nyúzhattuk, mostanra viszont már bétába lépett a Plaion felügyelete alatt készülő Warhammer 40,000: Speed Freeks. Ránézésre olyannak tűnik, mint a Mad Max és a Twisted Metal szerelemgyereke, csak épp orkokkal.
  • Még nem engedte el a Sega és a Creative Assembly a Total War: Warhammer III kezét, ennek jeleként ingyenes legendás hőst kapnak a játékosok Karanak, egy háromfejű pokolkutya személyében.
  • Augusztus 8-án érkezik a Seam Deck-kopatibilissé tett Warhammer 40,000: Rogue Trader első kiegészítője Void Shadows címmel. A kampányba integrált, kb. 15 órányi kaland nagyrészt a von Valancius-ház zászlóshajóján zajlik majd, és egy új társ, illetve potenciális szerelmi partner (Kibellah) is csatlakozik a játékoshoz, már amennyiben van gusztusa a halálkultuszban nyakig elmerült bérgyilkoshoz.
Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


  • Ezúttal csak pár új egységet kap ingyen a Warhammer 40,000: Battlesector, de a rajongóknak nem kell megijedniük, mert a fejlesztőknek eszük ágában sincs másik projektre átnyergelni. Terveik között szerepel a multiplayer felfrissítése és további kampányok leszállítása is.
  • A most épp ingyen behúzható Warhammer 40,000: Gladius - Relics of War alkotói a 11 új egységet kínáló Demolition Pack DLC-vel jelentkeztek a Warhammer Skulls alkalmából.
  • DLC-vel gyarapodik a retró stílusú FPS-ek szerelmeseinek szánt Warhammer 40,000: Boltgun. Egyáltalán nincs messze a Forges of Corruption megjelenése, június 18-át karikázzátok be a naptárban.
  • Már hatéves is elmúlt a Warhammer: Vermintide 2, de a Fatshark még távolról sem végzett a kooperatív akciójátékkal. Jelenleg épp egy értékes lootot ígérő ingame esemény zajlik a Warhammer Skulls örve alatt, de további hibajavításokra és kényelmi funkciókra is számíthat a közösség, nem beszélve a régóta ígérgetett PvP módról, amelynek alfáját május 30-ától lehet kipróbálni.
  • A Fathsark másik, ugyancsak témába vágó alkotása, a hamarosan társasjáték és kártyajáték formájában is megelevenedő Warhammer 40,000: Darktide következő frissítése június 25-én érkezik Secrets of the Machine God címmel.
  • Régóta hiányolt crossplay-funkciót, valamint egy horrorfilmbe illő új csapatot (Necromantic Horror) hoz a Blood Bowl 3 június 11-én debütáló ötödik szezonja.
  • A NeocoreGames műhelyében született Warhammer 40,000: Inquisitor - Martyr fejlődése sem ért még véget, már elérhető az offline, október 17-én pedig színre lép a hierophant kaszt.
  • A konzolos World of Tanks: Modern Armor is csatlakozik az ünnepléshez azzal, hogy rászabadítja a játékosokra a Rogal Dorn páncélost.
  • Készül a Talisman: Digital Edition új változata, ez már a társasjáték ötödik kiadására fog épülni. A korábbi verziót ennek örömére ingyenessé tette a fejlesztőcsapat, a Steamen és a mobilios piactereken keressétek.
  • Ha már minden létező témában készülnek gamerszékek, miért pont a Warhammer 40,000 maradna ki? Jön is egy, az Istencsászárhoz méltó trónus a Secretlabtől.
  • A műsor végére tartogatták a Kasedo Games és a Bulwark Studios koprodukciójában megvalósuló, PC-re, PlayStation 5-re és Xbox Series X|S-re egyaránt érkező Warhammer 40,000: Mechanicus 2 leleplezését. Két kampányt is tartogat számunkra az XCOM-szerű taktikai játék, így mind az Adeptus Mechanicus, mind a Vargard Nefersha frakciók szemszögéből átélhetjük a történetet.

Te melyik bejelentéstől jöttél lázba?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)