Hirdetés

Top 10 Flash játék

|

Beflasheltek, annyira űberjó játékokat válogattunk össze Nektek!

Hirdetés

Sziasztok, sok egyorrúak! Ezúttal olyan flash játék HEGYEKET válogattunk nektek, amelyekkel nagyon sok izgalmas és finomságos percet szerezhettek magatoknak. Nem, nem cicis-nénis-párosodós félék, hanem jó kis platformjátékok, logikai és miegyéb félék. Igyekeztünk kiválogatni a legeket nektek, úgyhogy álljon itt most egy lista azokról, amikre feltétlen kattintsatok rá. Mindannyian elérhetőek a www.jatekozon.hu oldalon is. Jó szórakozást hozzájuk!

 

10. The Space Game

Ha szereted a Tower Defense stílusú játékokat, akkor a listában kettőt is találhatsz, a Space Game az egyik. Itt mindennek az alapja az energia, amit különféle méretű aszteroidákból kell bányászni. Amint van energia, rögtön megindul az élet és lehet fejlesztgetni, meg egyre gigább ágyúkat rakni mindenfelé, hogy az időnként érkező idegenek ne tudjanak olyan könnyen felszippantani mindent, amit addig verítékkel összedrótoztunk. Nincs is kielégítőbb látvány (ilyen stílusban persze) annál, mint amikor szénné aprítódik a nagy arccal közelítő ellenfél, mert akkora pofont kap, mint Petike a lelekvározott CD-ért.

spacegame.gif

 

9. Vector TD 2

Ha már az előző TD volt, akkor jöjjön még egy gyorsan, szintén sci-fi környezetben. Itt a hagyományosabb módon kell építeni az ágyúkat, azaz a betörő ellenfelek leöléséért szerzett lóvéból kell az újabb és újabb, egyre erősebb tornyokat elhelyezni az út mentén. Nem mindegy, hogy mit és hova építünk, ezt már megmondták a rómaiak is, úgyhogy figyeljetek oda Ti is, nehogy áttörjön az óriás forgó kör alakú izé, mert az sok pénzveszteség és sok pontlevonás is.

vextor.gif

 

8. Mirror's Edge 2D

Faith kalandjai 2D-ben. Természetesen csak azért használhatta a flash játék fejlesztője a zenéket és az eredeti játék hangeffektjeit, mert az EA kérésére készítették el a játékot, ami nem is lett rossz. Mindent meg lehet tenni benne, amit az anyajátékban, úgyhogy aki a munkahelyén nem tudja átölelni az Xboxát ...vagy épp nem annyira erős a gépe...vagy az is lehet, hogy egyszerűen nem engedik munkaidőben szórakozni, az mindenképp essen neki a flash alapú Mirror's Edge-nek. Faith minden egyes percet meghálál.

mirrors.gif

7. Super Stacker 2

Személyes kedvencem a Super Stacker 2, a Boombot második része mellett. Kiforrott, nagyon jó kis logikai játék ez, ahol négyzeteket és háromszögeket, no meg néha köröket kell egymásra pakolgatni úgy, hogy a kegyetlenül reális fizikai rendszerben ne boruljanak le. Amint az utolsó, ahhoz a pályához tartozó elemet is letettétek, még ki kell bírjon az építmény egy pár másodperces időtartamot, ami alatt vagy borul minden, vagy átjutottatok a következő pályára. Nagyon jó, rengeteget fogjátok csapkodni az asztalt, vagy épp a hugicát, ha ő van a közelben. Tehát érdemes.

stacker.jpg

6. Shift 3

Aki PSP-n ismeri az EXIT nevű játékot, az sem tudhatja, hogy mire számítson itt a Shift esetében. Jogos akkor a kérdés, hogy mi a pékért említem meg? Hát azért, mert az is platformjáték, ráadásul a gondolkodósabb fajtából. A Shift sajátossága az, hogy a SHIFT gomb megnyomására inverzbe kerül a játékos és a pálya az addigi állapothoz képest, tehát mivel az egész játék fekete-fehér, ezért, ha valamit nem értek el, vagy nehéz megközelíteni, érdemes rátapadni a SHIFT gombra, hogy átforduljon minden. Akik már a Portalban is nehezen tudták követni, hogy most akkor mi is történik, ha a kékkel lőttek a narancs alá, itt még jobban vakargatni fogják a fejüket, de pont ez a lényege a játéknak. Nemcsak a vérszürcsölés, hanem a gondolkodás is kell néha.

shift3.jpg

 

5. King of Fighters Wing

Street Fighter klón. Rúgni, ütni, hajat húzni kell minden mennyiségben, de sokkal jobb minőségben, mint az bárki elvárná hirtelen egy aprócska Flash-es játéktól. Aki szereti az adok-kapok stílust, mindenképp érdemes kipróbálnia, tartogat számtalan meglepetést a cucc. Gyanítom, 20 év felett egyre kevésbé gerjednek a férfiemberek a verekedős játékokra, akármekkora melleket fújnak fel benne (lásd DOA sorozat), viszont a szub húsz korosztály iszonyatosan jól fog szórakozni, bár gerincet sajnos nem lehet kitépni a King of Fightersben.

fighters.jpg

 

4. Bombot 2

A Super Stackernél említett másik ultraszimpatikus logikai játék. A főhőst kell robbantgatni, ami önmagában cseppet sem túl humánusan hangzó tevékenység, de amint kipróbáljátok, rájöttök, hogy az egész egy fizikára épülő logikai játék. Azaz, megadott mennyiségű bombából kell tudni kijuttatni a magatehetetlen főhőst a kijárathoz. Ezt csak úgy lehet elérni, ha mellette felrobbantotok egy bombát, aminek a mérete (és robbanóereje) attól függ, mennyi ideig tartjátok lenyomva az egérgombot. A szobából kiszűrődő üvöltésekért ne vállaljatok felelősséget anyunál.

bombot.jpg

 

3. Fantastic Contraption

Az Incredible Machine sikere óta, több mint másfél évtizede csak ömlenek az olyan játékok, amelyekben agyafúrt találmányokkal és azok kombinálásával kell gépezeteket építeni, hogy a végén az egér kaját kapjon...vagy felkapcsolódjon a villanykörte....vagy fellibbenjen a szoknyája a...ja várjunk, ez más játék, a Fantastic Contraptionben nem lesz ilyen, de ami viszont igen, az összeráncolja majd a szemöldökötöket a koncentrálás miatt. Ugyanis jól néz ki és tökéletesen érvényesül, a „csak még egy pályát lefekvés előtt" előtt elv, ami miatt másnap délig folyatnátok a nyálatok a kispárnára, ha épp nem kéne suliba menni.

contraption.jpg

 

2. Portal - The flash version

A jó öreg Portal flash verziója, számtalanszor nehezebb kivitelben az utolsó pályák felé már. Akinek nem volt elég szétpukkantania az Orange Boxban Gladist, az mindenképpen cuppanjon rá a Flashes verzióra, mert iszonyatosan jól fog szórakozni. Kicsit gagyibb ugyan a grafika, de az agyat megmozgató és dolgoztató pályák kárpótolnak mindenért azon nyomban.

portal.jpg

 

1. Guitar Hero Online

A Guitar Hero-t majdnem mindenki ismeri, hiszen az Activision legkiemelkedőbb eladásait produkáló játéksorozatáról van szó a Call Of Duty mellett. Igen, azokról az arcokról szól, akik műanyag gitárokkal a kezükben képesek olyan sebességgel nyomogatni 5 különböző színű gombot, hogy az összes barátnőjük elalél a környéken. A PC-sek a Frets On Fire mellett nem nagyon találhattak alternatívát (a GH 3 megjelenéséig) hasonló típusú játék beszerzéséhez, de most ingyen átélhető az élvezet, igaz, gitár nélkül.

guitarhero.jpg


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)