Hirdetés

SOMA - negyedmillió eladott példány után sem nyereséges

|

Fél éve jelent meg a játék, de a fejlesztők még mindig nem tudnak hasznot elkönyvelni.

Hirdetés

Gyorsan telik az idő, már hat hónap telt el azóta, hogy megjelent a Frictional Games népszerű játéka. A startot követő első héten elég nagyon volt az indie cím utáni kereslet, de azóta úgy tűnik lankadt az érdeklődés a kritikusok által is elismert SOMA iránt.

A megjelenést követő első héten több mint 92 ezer SOMA talált gazdára, most pedig megérkeztek a féléves eladási adatok is. A játék jelenleg 250 ezer eladott példánynál tart, az összes platformot beleértve.

Ez a szám azonban még mindig elmarad körülbelül 20-30 ezer darabbal attól, mely után a fejlesztőknek megtérül az öt éves befektetett munka. Nyereségről pedig természetesen csak ezután tudunk majd beszélni. Jelenleg nagyjából 125 SOMA kerül eladásra naponta, vagyis elvileg az év végére már pozitívra fordulhat a játék pénzügyi mutatója.

A fejlesztők szerint azonban minden rendben van, nincs rajtuk semmiféle nyomás és senki sem sietteti őket. Ráadásul a bevételekből befolyt komplett összeg az ő zsebükben landol, ezt pedig teljes mértékben későbbi projektjeik finanszírozására szeretnék fordítani.

Bár a SOMA kedvező fogadtatást kapott, azért a fejlesztők is elismerik, hogy átütő sikerről nem lehet beszélni. Maga a Frictional Games emelte ki a Firewatch bevételi mutatóit, hiszen abból a játékból már egy hónap alatt félmillió darab kelt el. Egyes teóriák szerint az lehet a gond, hogy a SOMA a sci-fi és a horror zsánerek között egyensúlyozik. Nektek mi a véleményetek a dologról? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)