Hirdetés

Rasszizmus miatt távolítanak el maszkokat a Dead by Daylightból

|

A Behaviour Interactive közleményt adott ki a sajnálatos üggyel kapcsolatban.

Hirdetés

A Behaviour aszimmetrikus túlélőjátéka igazi all-star gálának számít, ha a horrorfranchise-okról van szó, hiszen az elmúlt évek során szinte minden ikonikus gyilkost felvonultatott már. Legutóbb az aktuális újdonságról, A körrel való crossoverről számoltunk be, viszont nem ezzel, hanem régebbi tartalmakkal kapcsolatban bolydult fel a közösség, miután visszaélések történtek. 

Sok más horrorcímhez hasonlóan A texasi láncfűrészes mészárlás központi alakja, Bőrpofa is tiszteletét tette a játékban, noha a Dead by Daylightban nem ilyen néven található meg, hanem The Cannibalként. A felhasználók különböző maszkokat oldhatnak fel a gyilkos számára, amik a játékbeli karaktereken alapulnak, az egyik ilyen pedig egy fekete túlélőhöz, Claudette Morelhez kapcsolódik.

Hirdetés

A fejlesztők nem számítottak rá, hogy ezzel a játékelemmel bárki is visszaélhet, azonban most sokan kampányolnak azért, hogy távolítsák el a maszkot, miután azt rasszista megnyilvánulásokhoz használták fel egyes játékosok. 

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Természetesen a Behaviour Interactive-hoz is eljutottak a panaszok, és közleményben reagáltak a dologra. Ebben leírták, hogy a közösség tagjai megosztották velük a tapasztalataikat azokról az emberekről, akik zaklatták őket a maszkokat használva, ezeket a jelentéseket pedig elkeserítő volt hallaniuk és mélyen elítélik ezt a fajta viselkedést, valamint azt, hogy gyűlöleterjesztésre használják fel a tartalmaikat.

"Nem tűrjük el a gyűlöletkeltő tevékenységet, és továbbra is minden szükséges lépést megteszünk a közösség védelme érdekében"

- jelentette ki a Behavior.

Éppen ezért úgy döntöttek, hogy eltávolítják a The Cannibal feloldható maszkjait a közelgő frissítéssel. Bárki, aki a The Canniballal játszott, a maszkok eltávolításáig 6000 Iridescent Shardot kap kompenzációként. A döntést véglegesítő Mid-Chapter update ma élesedik, és ezen felül számos frissítést tartalmaz, például a jutalmak felülvizsgálatát és a gyilkosok képességeinek módosítását. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)