Hirdetés

Két mobilos klón alkotóit is beperelték a PUBG fejlesztői

|

Senki ne akarjon az ő hátukon felmászni.

Hirdetés

A PlayerUnknown's Battlegrounds tagadhatatlanul beindított egy hullámot, amit a Rules of Survival és a Knives Out fejlesztői is megpróbáltak meglovagolni saját mobilos változataikkal. Most azonban, hogy a PUBG hivatalos mobil verziója is kijött, ezt nem nézi tovább jó szemmel az eredeti alkotója.

Hirdetés

A PUBG Corp eredetileg már januárban jelezte a problémáját a két játék kapcsán, az Apple pedig továbbította is a panaszokat NetEase-nek, ami az említett címek kiadásáért felel. Akkor a cég azt válaszolta, hogy nem sértettek semmilyen jogszabályt, és ha a PUBG Corpnak továbbra is problémája van, akkor azt vigye bíróság elé. Hát viszi is.

A fejlesztők azzal érvelnek, hogy a két említett játék nem csak pusztán battle royale játékok, hanem direkt a PUBG elemeiből építkeztek. A Corp felsorolt több mint 100 problémás pontot a vádakban. Ezek között vannak komolyabb elemek (csirke vacsorát ígérő győzelmi üzenet, hangok, fegyverek) és kevésbé specifikus említések (online lobby, testrész alapú sebzéspont számítás stb.).

Hogy mennyire lesz ebből komoly ügy, az még kiderül, de ezt már nem fogja tudni egy vállrándítással elintézni a NetEase.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)