Hirdetés

Overwatch - ezeket a karaktereket tervezik elsőként megváltoztatni

|

A hosszú zárt bétateszt alatt eszközölt változtatások ellenére sincs még teljesen rendben a balansz az Overwatch-ban.

Hirdetés

Bastion és Mei idegesítő karakterek. Előbbi löveg formában kempelésével, utóbbi fagyasztásával és egylövéses, jégcsapos ölésével tudja kihozni az embert a sodrából, viszont mindketten kijátszhatók, ha megfelelő harcossal és egy ügyes csapattal megyünk nekik. Nem valószínű, hogy a Blizzard változtatni fog rajtuk.

Ugyanakkor két másik Overwatch karakter hamarosan módosulhat. Geoff Goodman vezető tervező elmondta, a megjelenés óta figyeli McCree-t, és miközben úgy gondolja, a flashbang fontos szerepet játszik a gyorsan mozgó karakterekkel szembeni harcban, valamint a közeli ultik (mint a Reaper-féle Death Blossom) kivédésében, a karakter mégis túl nagyot sebez a tankokra és a pajzsokra. Ha egy játékos ügyesen kombinálja a villanógránátot a másodlagos tüzeléssel, avagy a tárűrítéssel, túl gyorsan elintézheti ezeket. Várhatóan inkább a tárűrítés sebzését fogják visszavenni.

A másik változásra készülő karakter D.Va, de az ő esetében kevésbé egyértelmű, mi a terv. A játékosok szerint túl könnyű critical találatokkal sebezni, mert a feje a mech-e közepénél található, míg a többieknél nehezebb eltalálni azt a kis pontot, amivel kritikusan sebezhetjük őket. Lassú mozgása miatt különösen könnyű célpont.

Goodman azt elismerte, hogy a karakter sebzése alacsony, de ezt mobilitásával indokolta (holott mint épp az előbb írtuk, lövés közben mégsem annyira mobilis). Nem gondolja ugyanakkor, hogy a sebzést növelik, mert nem hiszi, hogy ezzel kellene fejleszteni őt. A fejlesztés egy korábbi szakaszában nagyobbat sebzett, viszont akkor meg az volt a baj, hogy berepült valaki arcába, lelőtte, majd elrepült onnan, és ez ellen az áldozat semmit nem tehetett. A Blizzard célja, hogy D.Va inkább egy agresszív tank legyen, és Winstonhoz hasonlítson, ebbe az irányba fogják terelni.

Nem könnyű ez, még az is lehet, hogy évek múlva is próbálják majd egyensúlyozgatni a karaktereket. Szerintetek kiknek kéne változnia?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)