Hirdetés

Overwatch - ha kitiltottak, nem biztos, hogy a te hibád

|

Egy hiba miatt néhányak rengeteg pontot veszítettek, és voltak köztük, akik a permanens ban határához csúsztak. A Blizzard is tud a problémáról.

Hirdetés

Az Overwatch sem tökéletes, hiába patcheli sűrűn a Blizzard. Most egy új hiba került elő, mely úgy alakul ki, hogy a töltés egy nagyon specifikus pontján kiesik valaki, így a meccs "Waiting for players" státuszba lép. Ezután a mérkőzés sikertelenül próbál elindulni, visszaesik "Waiting for players" státuszba, és beleragad egy megtörhetetlen körforgásba.

Hirdetés

A hiba annyira ritka, hogy nagyon nehéz reprodukálással bizonyítani. A Redditen egy felhasználó egy képpel bizonyította a létezését, amin megmutatta, hogy a hibás ciklus több száz SR pontjába került.

A jelentéséhez hozzácsatolt több fórumposztot is, amik hasonló furcsaságokról tanúskodnak.

"Egy ciklusban voltam vagy 10-15 percre, ahol csatlakoztam a meccsbe, ott még 12 embert mutatott a töltőképernyőn, aztán a karakterválasztón már csak 11-en voltunk. Feljött a 'Waiting for Players' státusz, aztán bezáródott a meccs. Utána azonnal a várólistára kerültem, annak ellenére, hogy folyamatosan nyomkodtam a 'Cancel Queue' gombot."

Itt még nem volt vége wowItsaSquad történetének. A végére egészen a Sword Art Online -hoz hasonló sztori alakult ki.

"Kiléptem egy meccsből, gondoltam, majd így megoldódik a dolog, aztán véletlenül rányomtam a visszacsatlakozásra. Utána rácsaptam az alt-F4-re, és kiléptem. Vártam néhány percet, elindítottam a játékot, ami aztán azonnal bedobott egy kompetitív meccsbe, ami szintén összeomlott. Megnyomtam az alt-F4-et, leléptem egy kis szünetre. Egy-két óra múlva visszamentem, elindítottam a játékot, és láttam, hogy veszítettem 250SR-t és kaptam több mint 20 óra kompetitív eltiltást."

Egy Dave5gun nevű játékosnak 400 SR veszteségbe került, redandblack 800-at veszített így, Slowky és spicyhappy pedig 600-at fejenként. A történet mindegyiküknél ugyan ez volt.

Az egészben nem az a veszélyes, hogy a pontszámvesztés miatt a kelleténél rosszabb játékosként tünteti fel őket a rendszer, hanem hogy a kompetitív eltiltás permanens eltiltássá válhat. Három kompetitív ban után a játékos sosem térhet vissza a harctérre, és mivel az eltiltások nem évülnek el, egy-egy ilyen bug miatt összeszedett büntetés komoly veszélyt jelenthet.

Szerencsére a Blizzard is felfigyelt az ügyre, és jelentették, hogy nagyjából 200 fiókot érintett a probléma. Dolgoznak már az elhárításán, addig pedig leveszik a tiltást azokról, akik érdemtelenül kapták azt a hiba miatt.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)