Hirdetés

Online petícióval kényszerítenék változásra a Ubisoftot saját dolgozói

|

Elégedetlenek a zaklatási botrány utáni változtatásokkal a vállalat jelenlegi és egykori munkavállalói.

Hirdetés

Habár az elmúlt hónapok során az Activision zaklatási botrányától volt hangos a sajtó, tavaly nyáron még egy másik nagy hal, a Ubisoft vergődött a szégyenpadon a nők hátrányos megkülönböztetése, szexuális visszaélések és a vezetőség által teremtett mérgező légkör miatt.

Az alapvetően családi vállalkozásként működő cég vezetőcserékkel, tájékoztató programokkal és a panaszkezelés átalakításával reagált, de a dolgozók egy része szerint valójában nem történtek gyökeres változások, ezért a tiltakozókat tömörítő csoport, az ABetterUbisoft (ABU) 100 napja nyílt levélben követelt valódi reformokat. A vállalat azonban nem adott kielégítő választ, így az ABU most egy online petícióval presszionálná munkáltatóját, amit akár te is aláírhatsz.

Hirdetés

ABetterUbisoft egész pontosan azt szeretné elérni, hogy elegendő aláírás birtokában a Ubisoft vegye komolyan a nyílt levélben megfogalmazott 4 fő követelést. A petíció linkje az alábbi Twitter-posztban található:

Az augusztusi nyílt levél követelései a következők:

  • A Ubisoft hagyjon fel azzal a gyakorlattal, hogy előlépteti, vagy a stúdiók között áthelyezi az ismert zaklatókat.
  • Alakuljon kollektív tárgyalási fórum, ahol a dolgozók érdemi beleszólást kapnak a vállalat előrehaladásába.
  • Létre kell hozni egy iparági együttműködést olyan eljárások és alapszabályok lefektetésére, melyek minden stúdiónak irányt mutatnának a hasonló panaszok kezelése során.
  • Az együttműködésbe be kell vonni a magas beosztású vezetőket és a szakszervezeti képviselőket is.
Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

A petíció előzménye egy múlt héten megosztott újabb nyílt levél volt, melyben az ABetterUbisoft annak a véleményének adott hangot, hogy az Activision Blizzard gyorsabban és lényegi lépésekkel reagált a saját dolgozói által megfogalmazott korábbi követelésekre.

Bobby Kotickék egyebek mellett 50 százalékkal kívánják emelni a női és nem-bináris alkalmazottak arányát, a következő 5 évben pedig 250 millió dollárral támogatják a különféle csoportokba tartozó szakembereket. Más kérdés, hogy az Activisionnek nyomósabb oka van az akciózásra, hiszen több komoly per is folyik a vállalat ellen.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)