Hirdetés

Az Activision Blizzard szüneteltetni akarta az ellene folyó pert, de a bíróság nemet mondott

|

A vállalat megpróbálta kihasználni az ellenlábasai konfliktusát, de nem jutott sokra a kísérlettel.

Hirdetés

Szeptember végén számoltunk be róla, hogy a Kalifornia Állam Igazságos Foglalkoztatásért és Lakhatásért Felelős Ügyosztálya, a DFEH (Department of Fair Employment and Housing) által indított zaklatási peren kívül egy másik eljárásban is felelnie kell az Activision Blizzardnak az alkalmazottait ért diszkriminatív bánásmód miatt.

Ezt a pert az Egyesült Államok Egyenlő Foglalkoztatási Lehetőségek Bizottsága (U.S. Equal Employment Opportunity Commission - EEOC) kezdeményezte egy 2018 óta tartó nyomozás után. Rövid ideig úgy tűnt, hogy az Activision Blizzardnak sikerül megegyeznie a szervezettel egy 18 millió dolláros kártérítésről, ám ez végül meghiúsult, mivel a DFEH vétót emelt a saját ügyére és az alkalmazottak érdekeire hivatkozva.

Hirdetés

Ez pedig konfliktust szült az állami és a szövetségi szervezet között, aminek az lett a vége, hogy a megegyezéstől eleső EEOC panaszt nyújtott be a DFEH ellen. Az Egyenlő Foglakoztatási Lehetőségek bizottsága szerint ugyanis a DFEH két olyan ügyvédet is alkalmazott a saját perében, akik az EEOC nyomozásában is részt vettek, ami kimeríti az összeférhetetlenség kategóriáját és megsérti Kalifornia állam szakmai etikai szabályait is.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

A DFEH ugyan leváltotta az érintett ügyvédeket,  az Activision Blizzard viszont mégis megpróbálta kihasználni a csörtét, amikor a múlt héten a DFEH által kezdeményezett per szüneteltetését kérte a bíróságtól. A vállalat azzal indokolta a lépést, hogy a szünet alkalmat biztosítana a felperest ért etikai vádak kivizsgálására. A Law360 viszont nemrég arról számolt be, hogy az ügyben eljáró Timothy Patrick Dillon bíró visszautasította az Activision kérését.

Dillon nem részletezte a döntése okát, de kevesebb mint egy hét alatt meghozta a határozatot, így Bobby Kotickék nem sokáig reménykedhettek a kísérlet sikerében. Jelen állás szerint tehát az Activision Blizzard a továbbiakban is kénytelen lesz többfrontos háborút vívni, mivel a DFEH és az EEOC mellett az Egyesült Államok Értékpapír-és Tőzsdefelügyelete is vizsgálódik a cég ellen, valamint egy csoportos per is indult a befektetők részéről.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)