Hirdetés

Nem csak a hardcore rajongók fogják imádni az Outcast – A New Beginninget

|

A kultikus sci-fi játék folytatását úgy tervezték meg, hogy mind a története, mind a játékmenete újoncbarát legyen.

Hirdetés

Egyszer már megmentette a talan népet, de Adelphának újra szüksége van Cutter Slade szolgálataira. Hiába szeretne az egykori tengerészgyalogos hazatérni a lányához, a bolygó sorsát befolyásoló entitásoknak, a yodoknak egészen más tervei vannak vele: tőle várják, hogy szembeszálljon az Adelphát megszállva tartó, értékes erőforrásait kizsákmányoló robotokkal, és egyúttal segítséget nyújtson az őslakosoknak civilizációjuk újjáépítésében.

Nem baj, ha az imént olvasott idegen kifejezések semmit sem jelentenek egyeseknek, mert a fejlesztők szerint - akik közül egyébként sokan ott voltak az 1999-es első rész születésénél -, a történet megértéséhez nincs szükség az előzmények ismeretéhez, Adelpha titkai pedig apránként feltárulkoznak majd előttünk, ahogy felfedezzük a hatalmas, nyílt világot. Mindazonáltal a biztonság kedvéért megszabadultak a címben egészen mostanáig szereplő 2-estől, nehogy elidegenítsék a laikusokat a játéktól.

Hirdetés

Műfaji besorolása alapján az Outcast -A New Beginning nyitott világú akció-kaland, ennek megfelelően egy méretes térképen terül el Adelphának az a jókora, eltérő földrajzi adottságokkal rendelkező régiókra tagolt szelete, amit szinte kezdettől fogva szabadon bejárhatunk. A kalandozásnak kettős célja van: egyfelől a rendelkezésünkre álló, folyamatosan bővülő és fejleszthető arzenált (modulokkal átalakítható fegyverek, defenzív és offenzív tulajdonságokkal bíró energiapajzs, sokoldalú jetpack, a yodok által ránk ruházott képességek) bevetve, a stratégiai szempontból érzékeny pontokat támadva (például a konvojokon rajta ütve) gyengítjük a robothadsereget. Ezzel párhuzamosan pedig ügyes-bajos dolgaikban segítünk a természettel szoros összhangban élő talanoknak, akikkel tárcsás kialakítású párbeszédrendszer keretében elegyedünk szóba, de majd csak azután, hogy elsajátítottuk a nyelvüket. És ahogy tetteink következtében lassan újjáépülnek a közösségeik, élettel telnek meg a településeik, felélénkül közöttük a kereskedelem, azaz visszanyeri korábbi fényét kultúrájuk, úgy férhetünk hozzá újabb és újabb talan erőkhöz (antigravitáció, rovarraj, bombázó madarak satöbbi).

A fejlesztők a sajtó képviselőinek tartott prezentáció során egy konkrét példát is mutattak arra, hogy miért érdemes időt invesztálnunk a talanok támogatásába. Amennyiben megteremtjük a szükséges körülményeket, akkor egy általunk talált tojásból különleges, repülő teremtmény fog kikelni, és ha gondoskodunk róla, megfelelően tápláljuk, akkor felcseperedve hasznos szövetségesünkké válik.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Ami a csapat szerint a körülbelül 35 óra alatt végigjátszható Outcast - A New Beginninget valóban megkülönbözteti a többi open world játéktól, az nem annyira a szokásos ellenőrzőlistás megközelítést elvető játékdizájnja, mint inkább a színpompás, a '80-as és '90-es évek sci-fijei, illetve a korabeli belga és francia képregények ihlette univerzuma. A városok között, melyekből összesen nyolcba látogathatunk el, a leggyorsabban az ún. daokákat (teleportkapukat) használva utazhatunk majd, de a jetpackes röpködés sebessége sem elhanyagolható. Ezt az univerzális eszközt felettébb hasznosnak fogjuk találni mind a harcban, mind a ránk váró megannyi csoda felfedezése során.

Az Appeal és a THQ Nordic párosa egyelőre nem társított megjelenési dátumot az Outcast folytatásához, ezért úgy érdemes számolni, hogy leghamarabb jövőre jelenhet meg PC-re, PlayStation 5-re, valamint Xbox Series X|S-re.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)