Hirdetés

Metro Exodus - így tüntetnek a játékosok az Epic Games Store ellen

|

Sokan felháborodtak a Deep Silver hirtelen döntésén, nemtetszésüket pedig a korábbi Metro epizódok lepontozásával fejezték ki.

Hirdetés

Bár a Bethesdával ellentétben a Deep Silver nem számít jelenleg közellenségnek, a Metro Exodus marketingjébe mégis becsúszott egy olyan lépés, ami miatt számos rajongó háborodott fel és átkozta el a vállalatot. A horrorisztikus lövölde ugyanis PC-n digitálisan csak az Epic Games Store-ból lesz megvásárolható és a dobozos kiadásban is ott beváltható kód lesz, de mégsem emiatt borult ki a bili elsősorban, hanem azért, hogy ezt a kiadó mindenféle előzetes felvezetés nélkül közölte (nem véletlenül szabadkozott azonnal az anyavállalat, a THQ Nordic is, hogy ez csak és kizárólag a Deep Silver döntése volt, nem az övék).

Hirdetés

Nyilvánvalóan érthető az ok, ami miatt az Epic Games Store mellett döntöttek, hiszen az Epic kedvezőbb feltételeket kínál, mint a Valve, azonban az nem volt éppen a legbölcsebb megoldás, hogy mindezt mindösszesen a megjelenés előtt három héttel, hirtelen jelentették be, ráadásul úgy, hogy rengetegen rendelték már elő Steamen a játékot. 

A felhasználók pedig nem csupán a közösségi oldalakon fejezték ki ellenszenvüket a döntés iránt, hanem egyéb módokon is jelezni szerették volna a Deep Silver felé, hogy nem boldogok. A Steamen például a Metro 2033 Redux és a Metro: Last Light Redux adatlapjait vették célba, ahol negatív pontokkal bombázták a játékokat, így bár az összesített értékelés mindkettőnél nagyon pozitívat mutat, az elmúlt napok értékelései után a legutóbbinál már a "többnyire negatív" jelző éktelenkedik. Az elégedetlenkedők száma pedig nem kevés: a Metro 2033 esetében csak január 28. és 30. között 891 negatív vélemény érkezett, míg a Last Light ugyanezen időszak alatt 863-at kapott. 

Ebből persze megint következik az a felvetés is, hogy a felhasználó kritika mennyire számít megalapozottnak olyan helyzetekben, amikor a felhasználó valamiért sértve érzi magát.

Ti melyik álláspontot képviselitek? Megveszitek a játékot platformtól és áruháztól függetlenül, így támogatva a 4A Games munkáját vagy a Deep Silver döntése miatt lemaradtok Artyom kalandjainak folytatásáról?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)