Hirdetés

Mesterséges intelligenciával turbózzák fel a Unity következő változatát

|

A fejlesztők nagyon felelősségteljesen kezelik az új technológia által támasztott kihívásokat.

Hirdetés

Az elmúlt hónapokban gyakrabban volt téma a Unity, mint azt a vállalat szerette volna, köszönhetően annak az átdolgozott üzleti modellnek, ami kiverte a biztosítékot a fejlesztőknél. A cég visszavonulót fújt, a céget vezető John Riccitiello pedig azonnali hatállyal távozott a Unity Technologies legnagyobb irodájából.

De a munka természetesen nem állt meg, jövőre érkezik a Unity 6, ami nemcsak teljesítménybeli javulást ígér, de számos olyan újítást is, amik kihasználják a mesterséges intelligenciában rejlő potenciált.

A jelenleg korai hozzáférésben elérhető és a későbbiekben folyamatosan bővülő eszköztárat Muse-nak nevezte el a vállalat. Elsőként a Muse Chat érkezik majd meg, ami segít a fejlesztőknek a problémamegoldásban, különböző erőforrások és építőkockák megtalálásában.

Hirdetés

Emellé érkezik a 2D sprite-okat generáló Muse Sprite és a 2D vagy 3D textúrákat generáló Muse Texture. A háttérben már készülnek az Animate, a Behaviour és a Sketch alprogramok is.

Marc Whitten, a Unity Create elnöke nem győzte hangsúlyozni, hogy nagyon fontos számukra az MI felelősségteljes használata, így azt kizárólag olyan képeken és adathalmazokon képezték, ami a sajátjuk, vagy licenszelik.

"Szeretnénk az alkotókat a középpontban tartani. A Muse a procedurális generátorunkhoz, a Speedtree-hez hasonlóan egy új megoldás lesz a fejlesztők eszköztárában, amit magabiztosan használhatnak, ha szükségük van rá".

Ti mit gondoltok, ezzel sikerül majd visszakapaszkodni a megtépázott hírnév süllyesztőjéből?

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)