A gamescom 2018 kellemes meglepetéseinek egyike volt az újragondolt The Settlers bejelentése, ugyanis a Blue Byte sok tekintetben visszakanyarodni látszott a sorozat gyökereihez. Emellett persze azt sem mulasztotta el megemlíteni senki, aki élőben látta, netán ki is próbálhatta, hogy piszkosul jól áll a játéknak a Snowdrop motor, ugyanaz a technológia, amire a Tom Clancy's The Division mindkét része épült.

Hirdetés

A fejlesztők 2019 őszét célozták meg az aranylemezzel - és ezáltal a hivatalos rajttal -, ám ahogy közeledett a lombhullatás időszaka az északi féltekén, úgy érezték a srácok, még korántsem értek a munka végére, emiatt halasztást kértek és kaptak a kiadótól. Ettől fogva már 2020-as megjelenést kommunikáltak minden fórumon - intervallumok említése nélkül - így joggal hihettük, hogy ha más nem, idén év végén csak megkezdhetjük telepeseink élén városkánk felvirágoztatását.

Nos a jelek szerint már ez sem jön össze, mivel a csapatnak még több időre van szüksége, hogy azt a minőséget nyújtsa, amit szeretne. Mert bár a rajongókhoz írott levelükben úgy fogalmaznak a a fejlesztők, hogy jó úton haladnak egy nagyszerű játék létrehozásához, ennél is többet akarnak, kivételes élményt szeretnének nyújtani. Új megjelenési dátummal emiatt nem tudnak szolgálni, de az így nyert extra fejlesztési időt arra ígéretük szerint arra fordítják, hogy a visszajelzéseket figyelembe véve a lehető legjobb The Settlers kerüljön majd ki a kezeik közül.