Hirdetés

Lehet, hogy észre sem fogod venni, de fontos funkció tűnik el a PlayStation-konzolokról

|

Lassan úgy tűnik, hogy a játékipar minden nagyobb szereplője megszabadul a problémássá vált Twitter/X kapcsolattól.

Hirdetés

Nem valószínű, hogy tömegek fognak könnyekkel küszködve utcára menni ennek hírére, de akárhogy is: a PlayStation konzolokból kikerül a Twitter integráció november 13-án, tehát jövő hétfőn. A funkció lehetővé tette, hogy a felhasználók egy-egy gombnyomással kiposztolhassák a feloldott trófeáikat, képeiket és videóikat. Mindez elveszik majd a hétfői változtatással.

Persze függetlenül attól, hogy a direkt megosztás lehetetlenné válik, a játékosok a terméktámogatási oldalon megjelölt módokon lementhetik és manuálisan közzétehetik majd, amit csak szeretnének. Nyilván az új metódus nem olyan elegáns, mint az integrációval elérhető eszközök használata, de tekintettel arra, hogy a Twitter API költségei jócskán megemelkedtek, a döntés érthető a Sony részéről.

Hirdetés

Az új árazásnak köszönhetően a Sonynak úgy 42 000 dollárjába (körülbelül 14 910 000 Ft) kerülne havonta bent tartania a Twitter gombot a megosztási képernyőn. Ugyanezen okokból vált meg a közösségi oldaltól az Xbox és a Blizzard is (ott a World of Warcraftból vették ki a Twitteres megosztást). Nem lennénk meglepődve, ha a következő hónapokban minden nagyobb játékkiadó megszabadulna az API-tól.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)