Hirdetés

LEGO Star Wars: The Force Awakens előzetes - űrharc és más változatosságok

|

A Star Wars: Az ébredő Erő most kockásítva éled újjá, méghozzá a LEGO-játékok szakavatott stúdiója által. Derítsük ki együtt, hogy a LEGO Star Wars: The Force Awakens tud-e újat mutatni.

Hirdetés

Dacára annak, hogy évente két Lego játékot is piacra dob a Warner, Star Wars témában öt éve nem érkezett semmi. Az utolsó Star Wars Lego-adaptáció 2011-ben jelent meg, a megkérdőjelezhető minőségű Clone Wars rajzfilmsorozatot dolgozta fel, és mérsékelt sikert aratott. Sokan a Lego sorozat legunalmasabb darabjának tartják, és van is némi valóságalapja a kritikáknak. Ennek ellenére a kasszáknál elég jól tejelt, egy évvel a megjelenés után már 4 millió darab felett adtak el belőle, ami azért elég szép eredmény.

 

Nem csak a húszéveseké a világ(űr)

A Traveller's Tale nem is tagadja, hogy a Star Wars legósított változata indította el őket a siker útján. Március végén volt tizenegy éve, hogy megjelent az eredeti trilógiára épülő játék, amely azonnal a családok kedvence lett. Azóta persze rengeteget újítottak a sorozaton, miközben a humoros, kreatív és szórakoztató elemek megmaradtak, és számtalan kasszasiker született. Bár az utóbbi időben kicsit kezd kifogyni a szufla a TT játékokból, ez nem jelenti azt, hogy nem dolgozzák fel 2015 legnagyobb mozisikerét, Az ébredő erőt. A decemberi megjelenésről lecsúsztak, túlságosan egybe lógott volna a Lego Dimensions és a Lego Marvel's Avengers játékokkal, na meg azt sem szabad elfelejteni, hogy a Disney inkább saját termékét, nevezetesen a Disney Infinity 3.0 The Force Awakens kiegészítőjét hozta szinkronba a film megjelenésével.

Ellentétben a többi Lego játékkal, a The Force Awakensben egyetlen filmre koncentrálnak a készítők, a film tíz legizgalmasabb epizódját dolgozzák fel. Az igazat megvallva nehezemre esik tíz olyan jelenetet felidézni a filmből, amit igazán szórakoztatónak tartok, de reménykedjünk benne, hogy a készítők tudják és teszik a dolgukat. Ezek a jelenetek azonban egyértelműen kevesek lennének, kell tehát a játékba még valami, ami miatt nem fogjuk néhány óra múlva a sutba vágni a drága pénzen megvásárolt terméket. Sok információt sajnos még nem árultak el a mellékküldetésekről, annyi viszont már most tudható, hogy arany legókockák felhasználásával oldhatjuk fel ezeket a missziókat, és végigjátszva őket kideríthetjük, miért van vörös robotkarja C-3PO-nak, vagy miként jutott Han és Csubi birtokába az a néhány csápos fenevad, amit Rey véletlenül ráeresztett a fejvadászbandára.

Vissza a múltba

Tizenegy évvel ezelőtt az eredeti Star Wars trilógia kockásított változata nagyot szólt, a megjelenése óta már több mint tízmillió eladott példánnyal büszkélkedhet. Az eltelt évtizedben azonban sokat változott a technológia, a TT Fusion tehát elérkezettnek látta az időt arra, hogy a legjobb részeket újra feldolgozza, és betegye a The Force Awakensbe. Összesen hat ilyen emlékezetes mellékküldetést játszhatunk majd végig. Az erről szóló terveket viszont jobban őrzik, mint a Halálcsillagéit, ezért csak azt lehet biztosan tudni, hogy benne lesz az endori csata és a második Halálcsillag elleni támadás. Az űrharcok kiemelt szerepet kapnak ismét, a fejlesztők elmondásuk szerint módosították a vadászgépek repülési modelljét, így ezen a téren lesznek nagy meglepetések. A földi harcokban is történtek változtatások.

Az Ébredő erőben viszonylag kevés a jedi és a sith harcos (a Klónok háborújában nagy részük meghalt), Luke Skywalker önkéntes vakációját tölti valamelyik távoli és nyugis bolygón, így a fő hangsúly a sugárvetőkre helyeződött. A Lego játékok történelmében először lesz fedezékharc, de persze ez nem jelenti azt, hogy szakítottak volna a családbarát hozzáállással. Most sem láthatunk vérgőzös fejlövéseket; az ellenfelek legyőzésekor egy vicces animációt láthatunk, olyat, amitől még az ötéveseknek sem lesznek rémálmaik. Szintén nagy újításként harangozták be azt a lehetőséget, hogy különféle elemeket átépíthetünk a játékban, többféleképp rakhatjuk össze őket.

Azt már most lehet látni, hogy a Lego Star Wars: The Force Awakens nem forradalmasítja az építőkockás játékokat (amennyiben mégis, akkor jól tudnak titkot tartani). Helyette a fejlesztők inkább a sikerfilmekre koncentrálnak, és megpróbálják ezeknek a filmeknek a farvizén eladni játékaikat. Kicsit tartok attól, hogy egyetlen film cselekménye kevés lesz az üdvösséghez; bár a bemutatott újítások ígéretesnek tűnnek, azért nagyon sok még a kérdőjel. Nem kétséges, hogy végigtoljuk a játékot; az ötéves ikreim lassan abba a korba lépnek, amikor már képesek értékelni egy ilyen családi időtöltést. Amennyiben a TT-nek bejön ez a húzás, akkor évente számíthatunk egy-egy Star Wars-adaptációra: idén mutatják be a Rogue One mozifilmet, amit jövőre a nyolcadik rész követ, és persze ne feledkezzünk meg a Boba Fett és Han Solo filmekről sem. 2020-ig szépen be van táblázva a Disney; nagyot csalódnék a Warnerben, ha nem használná ki a jövőben megjelenő Star Wars filmekben rejlő anyagi lehetőségeket.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)