Hirdetés

Komoly problémák vannak a Sea of Thieves közösségében, sorra lépnek le a streamerek

|

Az elmúlt években nagyot nőtt a Sea of Thieves játékostábora, de ez nem mindenkinek volt pozitív élmény. Rengeteg probléma merült fel a közösségben, a Rare pedig csak hallgat.

Hirdetés

A Sea of Thieves közösségi szabályzatának egyik legfőbb pontja, hogy az egymással kapcsolatos nézeteltéréseit mindenki a tengeren intézze. Egyre többen vannak azonban azok, akik ezt a szabályt megszegve a játékon kívülre viszik a másikkal szembeni problémáikat, és ez egy olyan mérgező környezetet szült, amiből már a legnagyobb streamerek is menekülnek.

Sokak szerint Summit1G 2018-as érkezése indított be mindent. Az akkorra már hatalmas tömegeket mozgató streamer számtalan új játékost hozott a Rare kalózos homokozójába, de sokan a hátukra sem kívánták ezt a csapatot. A streamer és nézőtábora rendszeresen beszivárogtak közösségi szerverekre, és azon voltak, hogy káoszt vigyenek az egyébként békésebb játékosok tengereire. Ezt sokan a stream snipinghoz hasonlították, de az, hogy folyamatosan beraideltek egy-egy tartalomgyártót, csak a kisebbik probléma volt.

Hirdetés

A közösség LGBTQIA+ tagjait a Twitter oldalaikon és Discord szervereiken folyamatos megaláztatás, verbális gyalázás és halálos fenyegetések kísérték. Egyes streamerek személyes információit kiszivárogtatták, és egy streamer páros zaklatói odáig mentek, hogy a munkahelyükön hívták fel őket (és főnökeiket) a céges vonalaikon. Mindeközben a Rare semmit sem tett, sőt 2019. végén meghívták Summitet egy fejlesztői streambe, azok után, hogy ő egyébként rendszeresen, meglehetősen erős szavakkal gyalázta, mind a játékot, mind az azt fejlesztő stúdiót.

"Ahogy azt, a közösségi irányelveinkben is lefektettük a Sea of Thieves mindenkié, kortól, szexualitástól, nemtől, nemzetiségtől, vagy bárminemű hátrányos helyzettől függetlenül. Az előítéletesség bármilyen formája abszolút elfogadhatatlan. A továbbiakban is támogatni fogjuk az LGBTQ+ alkotóinkat a közösségünkben, a játékunkban, és az akörül szervezett partneri rendezvényeinkben."

- a Rare ennyit tett hozzá az egészhez, és bár ezt jó hallani, ez nem volt elég ahhoz, hogy SayHeyRocco, Carrillo, Jason Sulli, és GullibleGambit ne lépjenek ki a Sea of Thieves partneri programjából és jelentsék be, hogy a jövőben nem fogják streamelni a játékot. Ez egyébként részben azért is történt, mert a SayHeyRocco karakterét mozgató alkotópárost (ők voltak azok, akiket hívogattak a munkahelyükön) kirakták a programból, és a fejlesztők szinte minden kapcsolatot megszakítottak velük.

"Kiálltunk és beszéltünk a minket ért tényleges zaklatásról, és cserébe feketelistára tettek, kikövettek bennünket, és senki nem beszél hozzánk. Oda-vissza üzengettünk nagyon barátságosnak tűnő emberekkel, akik most a teljesen rideg, szokásos céges közleményeket másolják be nekünk."

- mondták. A Rare egy komoly PR botrány elé néz, amit kénytelenek lesznek nagyon hamar, nagyon határozottan helyre rakni. A Sea of Thieves az elmúlt hónapokban milliós számokkal növekedett, de az új érdeklődők nagyon hamar el fognak szivárogni, ha ezt az alapvetően többjátékos élményre épített homokozót bedönti egy maréknyi kiállhatatlan bajkeverő.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)