Hirdetés

Jól áll az Activision szénája - egyelőre

|

Az Activision játékkiadó is nyilvánosságra hozta legfrissebb pénzügyi jelentését, melyből kiderül, hogy erős negyedévet zártak, de a következőkben rosszabbra számítanak.

Hirdetés

A 2006. december 31-én zárult utolsó negyedévet során 822,8 millió dollárral zárta a vállalat, amely az egy évvel korábbi 816,2 millióhoz képest gyenge erősödésnek számít. Ennek ellenére a nyereségről szóló adatokat még nem közölték, de a képviselők úgy nyilatkoztak, hogy profit szempontjából valószínűleg az eddigi legjobb időszakot zárták az őszi nagy játékdömpingnek köszönhetően.

A titkolózás oka, hogy jelenleg is folyik egy belső vizsgálat: egészen 1992-ig visszamenőleg ellenőrzik a részvények helyzetét. Pontosan emiatt a március 31-én záruló aktuális negyedévben rosszabb pénzügyi helyzetre számítanak a kiadónál, mivel ekkor fognak jelentkezni az átfogó vizsgálat költségei.

További gondokat okozhat, hogy olyan nagy nevek, mint az Enemy Territory: Quake Wars megjelenése átkerült a 2008-as üzleti évbe. A Splash Damage és az id Software közös gyermeke tehát leghamarabb idén április elején, legkésőbb jövő márciusban jelenik meg.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)