Hirdetés

Igen, megcsinálták: Windows Jegyzettömbben fut a Doom

|

Pontosan nem tudni, hogyan sikerült, és a végeredmény kissé émelyítő, de a lényeg, hogy kipipálhatjuk ezt is.

Hirdetés

Három dolog biztos ezen a világon: a halál, az adók, és az, hogy átlagosan háromehetente publikálunk egy "ezen és ezen az eszközön is fut az 1993-as Doom" című hírt. További bizonyosság, hogy minden egyes alkalommal az előzőnél egy fokkal őrültebb ötlettel rukkolnak elő az élelmes programozók/hackerek.

Emlékezetes például, amikor hűtőgépen vagy terhességi tesztet játszottak az id Software iskolateremtő FPS-ével - jó, ez utóbbi esetében a szó hagyományos értelmében nehezen volt játéknak nevezhető, de elindult, ez tény - a mi kedvenceink azonban ezek:

És ez csak az utóbbi pár hónap.

Hirdetés

Egy Samperson nevű youtuber most emelte a tétet:

Notepadben, azaz a Windows beépített jegyzettömbjében futtatta az eredeti Doom első pályáját.

Nem tudni, hogy csinálta, de a játék grafikáját pixelenként átalakította ASCII-karakterekké alakította és így jelenítette meg a játékot, méghozzá 60 fps-en. Játszhatónak ettől még nem neveznénk, eleve rossz nézni és még villog is a kép a félig elkészült frame-ek miatt, úgyhogy vegyétek úgy, hogy idetettünk egy trigger warningot az ilyesmire érzékenyeknek.

Valószínű, hogy Samperson nem a Notepad szoftverét bővítette ki, inkább egy külső programmal konvertálta át a játék pixeleit karakterekké és a jegyzettömb "csak" megjeleníti a végeredményt, amit valószínűleg a pokolban is inkább lekapcsolnának pár másodperc után: ezt még ott sem érdemli meg senki.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)