Hirdetés

Hamarosan játszhatatlanná válik a Dota 2 néhány játékos számára

|

A Steam egyik legnépszerűbb játékától a Valve elvágja a PC-sek egy részét, de jó okkal.

Hirdetés

Éveken át a Dota 2 volt az a játék, amit a nap nagy részében a legtöbben játszottak egyszerre Steamen, de aztán ingyenessé vált a Counter-Strike: Global Offensive, és átvette a vezetést. A Valve MOBA-ja azért még így is nagyon szépen fut, a napi csúcs a cikk megírásának pillanatában 655 ezer, amivel magabiztosan áll a második helyen a 375 ezres PUBG előtt.

Néhány játékos azonban kénytelen lesz búcsút inteni, hacsak nem frissíti rendszerét 64-bitesre.

Hirdetés

A Valve ugyanis figyelmeztetett mindenkit, hogy nyolc év után eljön a pillanat, amikor a játék már nem fogja támogatni a 32-bites operációs rendszereket, és annak érdekében, hogy a Source 2 motor lépést tudjon tartani a technológia fejlődésével, meg kellett hozni ezt a döntést.

Egyben megszűnik a MacOS 10.14-nél régebbi rendszerek, a DirectX 9, az OpenGL, és az XAudio támogatása is, ez utóbbi hármat a DirectX 11, a Vulkan és az SDL Audio váltja.

Szerencsére a játékosok többségét ez nem érinti, de aki elavult gépet használ, annak most már tényleg váltania kell.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)