Hirdetés

Ha PS5-ön játszod a Call of Duty: Black Ops Cold Wart, erre a hibára érdemes odafigyelned

|

Ha a legújabb CoD Cross-Gen vagy Ultimate kiadásait vásároltad meg, akkor mindenképp érdemes lehet leellenőrizni, hogy jó változatba kezdesz-e bele majd az új PlayStation konzolon.

Hirdetés

A Call of Duty széria legerősebb digitális rajtját hozta a Black Ops Cold War, mely így a generációváltás hajnalán egyből kapott egy next-gen és egy prev-gen verziót is. Ezek már az előrendeléskor is okoztak némi fejtörést az Activisionnek és a vásárlóknak egyaránt, azonban úgy tűnik, hogy még nincs vége a kavarodásnak.

Ha a mindkét verziót tartalmazó kiadások egyikére fizettél be PS5-ön, akkor érdemes lehet leellenőrizned néhány dolgot, amennyiben majd az új konzol boldog tulajdonosa vagy (igen, tudjuk, ez egyelőre Magyarországon elég kevés embernek adatik meg).

Hirdetés

A kavarodást részben a PS5 egyik legtöbbet promózott funkciója, a visszafele kompatibilitás okozza, melynek köszönhetően az új konzol képes futtatni a Call of Duty: Black Ops Cold War PS4-es verzióját is. Mivel a játék nem frissül ingyenesen a next-gen változatra, hiszen azért külön pénzt kér az Activision, így megjelentek olyan kiadások - a Cross-Gen csomag és a Ultimate Edition -, melyek drágábbak voltak az alap csomagnál, cserébe mindkét verziót tartalmazták.

A jelek szerint azonban, ha a PS5-ön a telepítéskor azt az opciót választjuk, hogy a játékhoz minden tartalmat töltsön le a rendszer, akkor nem csak az új konzolra szánt verziót tölti le, hanem a PS4-eset is. Ami ennél is nagyobb baj, hogy valamilyen malőr folytán a korábbi konzolokra szánt kiadást tekinti alapértelmezettnek a rendszer, melyet a visszafele kompatibilitásnak köszönhetően gond nélkül képes is futtatni. 

Ha tehát azon szerencsések között vagytok, akik két nap múlva megkapják a legújabb konzolt, akkor érdemes lecsekkolni telepítéskor, hogy melyik változatot telepítitek a játékból. Akkor sincs eget verő probléma, ha rossz verzió kerül a gépre, ugyanis ez néhány lépésben megváltoztatható:

  • Navigáljatok a játék címére a főmenüben
  • Görgessetek le és navigáljatok a "Play" vagy "Játék" opcióhoz
  • Válasszátok ki a megjelenő három pontot és nyissátok meg a menüt
  • Válasszátok ki a "PS5 | Full | Call of Duty: Black Ops Cold War" opciót
  • Indítsátok el a játékot

Az Eurogamer arról is beszámolt, hogy bizonyos esetekben a Black Ops Cold War PS4-es verziójának törlése egy hibát idéz elő a letöltési sorban, ami nem engedi a PS5 változat letöltését. A gondot a jelentés szerint megoldja a gyári beállítások visszaállítása, de jó eséllyel hamarosan egy frissítéssel kijavítják a problémát.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)